onsdag 24 maj 2017

Lite blandat

Vad har vi gjort den senaste tiden då förutom trimmat päls och gått på dvärgschnauzerpromenad?

Vi har hunnit med lite av varje, bl.a. promenader med polarna. Nu börjar vi kunna gå just promenader där hundarna mer fokuserar på att gå tillsammans och inte överfalla varandra (alltså av leklust) stup i kvarten.

Vi har miljötränat i Ekoparken och Atle spanade på Svanar och Kanadagäss som skränade på fältet. Svanarna verkade inte helt glada så vill höll oss på lite avstånd haha. Några andra ställen har vi också besökt för att uppleva nya miljöer. Det går bra när han har landat lite, det han har svårt för är att vara stilla när folk närmar sig. Sitter vi t.ex. på en bänk när någon ska gå förbi så blir han rätt pressad men att passera människor när vi går är inga problem, även större folkmassor.

Värre är det med inomhusmiljöer, det har han ju alltid haft svårt för (alltså människorna där inne). Vi hade ett katastrofalt besök i en djuraffär och jag blev påmind om varför jag la den träningen på is för ett tag sedan. Han panikade bara han såg en människa där inne och gjorde världens brakutfall, helt okontaktbar. Det var bara att ta ut honom där ifrån omedelbums. Så tiden lär jag nog inte få någon hjälp av på den punkten. Och vänja sig lär han knappast göra, då hade han gjort det tidigare. Nix, det är träning som gäller men vem vet hur lång tid det kommer ta med tanke på hur otroligt starkt han reagerar... Det känns som att jag får hyra en inomhushall tom på folk och sedan plocka dit folk han träffat tidigare. Då har jag kontroll över både miljö, folk och hur de beter sig och får kanske lite hjälp av igenkänningsfaktorn. Jäkligt trist träning men som det är nu är det ju helt ohållbart och ska jag någonsin kunna gå utbildningar (de är ju alltid inomhus) framöver så MÅSTE vi lösa det här.

Sen har det varit några incidenter med cyklar och sparkcyklar. Ungarna häromkring kör som blådårar och jag vet inte hur många gånger jag fått slita bort Atle i sista minuten eller själv fått hoppa åt sidan för att inte bli påkörd. Vid två tillfällen har vi blivit omkörda av skolklasser som visar noll hänsyn, Atle får fullständigt panik när han blir omringad av så mycket folk som dånar fram och skriker och skränar vilt tävlandes med varandra. Vid båda tillfällena har de dykt upp plötsligt så jag har inte kunnat gå åt sidan och förbereda det hela. Atle lägger på sig sånt här och han minns till nästa gång vi hamnar i liknande situationer. Så nu måste vi jobba på att inte göra utfall mot cyklister och sparkcyklar, tidigare har det inte varit några som helst problem. Dessutom verkar han klassa in joggare i samma kategori, de kommer ju även de med fart.

Eventuellt kan det vara så att han är lite i spökåldern just nu, han har ännu inte haft någon sådan period. Jag tycker han varit lite väl nojig senaste tiden så kan ju bara hoppas att det stämmer för då lugnar det sig framöver.

Eftersom jag tycker det är så tråkigt med blogginlägg utan bilder så kommer här lite ströbilder från senaste tiden:

Med min klipphund Greta på promenad.

Tänkte se om jag fick med mig Atle in i bunkern men hujeda mig så läskigt sa Atle. Vi får komma tillbaka och prova igen =) Det blir en liten omställning för mig efter att i 13 år ha levt med en hund som inte bangade för något, Täppas hade pannben och självförtroende så det räckte och blev över. Atle är mer som Nasse i Nalle Puh ;) "k-k-k-k-kära nån då!" Lite ovanligt för dvärgschnauzer kan jag tycka men hoppas kunna installera lite jävlar anamma i honom framöver =)

Han har rätt skön stil när han käkar lunch ur kongen =)


Atle och mattor har aldrig varit en särskilt bra kombo även om det är betydligt bättre nu än när han var bäbisvalp. Atle anser att mattor är till för att bita i eller flytta på. Ofta hittar jag både hallmattan, badrumsmattan och en annan mindre matta ute i köket, han samlar dem på hög =) Min ordinarie matta i vardagsrummet är slängd (någon tyckte det var väldigt kul att dra trådar ur den mattan) och jag tröttnade på att vara utan matta så jag fyndade en helt ok matta på Rusta för 199kr, haha =) Tycker ändå den funkar helt ok tills jag vågar köpa en ny riktig matta. Måste säga att det ändå går över förväntan, efter lite diskussion får den här mattan vara ifred!


Ja, jag har hund och en ljus soffa... Och ja, hunden får vara i soffan så mycket han vill. Frågor på det?!
Näpp, nu är det dags att sova. Helgdag imorgon och därmed sovmorgon lite beroende på när Atle tycker att det är dags att gå upp. Fast numera sover han ofta tills jag går upp och det är tur det för hans väckningstaktik när han var liten valp var att bita mig i håret och dra ordentligt. Vaknade gjorde jag ju omedelbart så han blev rätt förstärkt =) Inget hårdragande nu för tiden tack och lov =)

Inga kommentarer: