onsdag 12 juli 2017

Mora marknad

Häromdagen var vi en sväng till Mora marknad. Själva marknaden brukar inte vara så mycket direkt men jag tänkte att det blir bra träning för Atle. Det gick faktiskt över förväntan. Börjar nog hitta lite knappar att trycka på, måste vara extremt tydlig med vad jag vill att han ska göra i olika situationer. Går det några sekunder för länge när han inte vet vad han ska ta sig till i en jobbig situation så flippar han ur. 
Han hälsade faktiskt på en man som INTE hade hund med sig. Först sa jag nej, det är så många som vill hälsa på en söt skäggis men Atle ska inte behöva tro att han ska bli petad på av allt och alla. Men sen stod vi och pratade lite och det visade sig att mannen själv haft flera dvärgschnauzrar och Atle verkade fine med honom så jag tänkte att det blir bra träning att hälsa och bli klappad.  
Himla massa grejer var det att titta på och lyssna på. Favoritstället var där de sålde korvar och ostar, där parkerade han sig och ville inte gå vidare. Han stod länge och tittade på en färgglad elefant innan han kom fram till att den var ofarlig (vi snackar ett litet gosedjur) och sockervadden luktade himla gott =)

Annars har han mest sovit och vilat sen vi kom hem från Idre, det tog hårt på krafterna med alla nya intryck där borta.

Inga kommentarer: