onsdag 6 december 2017

Jakten på täcke

Hur svårt kan det vara att hitta ett bra täcke till hunden? Svar: Typ omöjligt. Jag förstår att det kan vara svårt att göra täcken som passar alla olika hundraser men vissa täcken jag provat undrar jag om de ens är utprovade på en levande hund eller bara på nån provdocka som står helt upprätt och blick stilla?
Är det rätt längd i ryggen är det ofta för stort framtill, sitter det hyfsat så täcker det för dåligt, ibland är täcket konstruerat så att hunden inte kan uträtta sina behov med täcket på, det kan sitta skitbra men hunden kan typ inte röra sig osv...

Atle har ett ofodrat regn/vindtäcke, ett lättare fodrat täcke för milda Täbyvintrar, ett ulltäcke att ha i bilen eller i kalla stugor innan värmen kommit igång men sen har jag saknat ett riktigt jäkla varmt täcke för smällkalla dagar och Orsavintrar. Det ska vara tåligt, varmt, väldigt täckande men samtidigt behålla rörelsefriheten. Tror jag provat mig igenom större delen av utbudet tills jag till slut hittade ett täcke jag var nöjd med.
Valet föll till slut på norska Non-stop (gör främst dragutrustning), har spanat på deras täcken under flera år men de har ju knappt några återförsäljare i Sverige. Det är aningens stort men är det sjukt kallt ute så får ulltäcket plats under.

Kan det sitta bättre?

Täcker långt ner på låren och bensnören gör att det inte blåser upp över ryggen i snöstorm.

Väldigt täckande framtill men rörelsefriheten hindras inte.

Nu kan vintern gärna få komma!

2 kommentarer:

Linn sa...

Snyggt! Själv modererade jag mina med nål och tråd. MVH gammeltanta

Susann sa...

Jag var sååå nära att plocka fram symaskinen och försöka sy ett täcke själv men jag pallade inte med det projektet haha!