måndag 16 april 2018

Rallylydnad, andra tillfället

Så var det förra veckan dags för andra kurstillfället på Atles rallykurs. Han var lite mer stressad den här gången men det har sina orsaker. Dels blev han ju jagad i skogen bara någon dag innan och när vi kom till kursplatsen var det två hundar som sprang runt, runt och lekte, det påminnde väldigt mycket om när Atle blev jagad så han blev direkt stressad. Men vi hade gott om tid så vi gick en stor omväg. Det var härligt vårväder och varenda människa var liksom ute, skolklasser hade diverse uteaktiviteter osv. På sätt och vis nyttig träning men just i Atles fall lite överkurs ;)

Vi började med riktningsskyltarna och bakdelskontroll. Atle har ju hyfsad bakdelskontroll så det gick rätt bra, dock hade vi förvånansvärt svårt för 270 vänster. Han hade på tok för bråttom (är man stressad så är man..) och hamnade för långt fram så jag höll på att kliva på honom typ varenda gång.

Han hade diverse stressbeteenden för sig (som jag faktiskt inte sett hos honom på kurs tidigare) som att t.ex. hoppa upp och bita i mina jackärmar, bita i kopplet etc. Här gäller det ju bara att vägleda honom så gott det går, lugna honom och berömma massor när han fokuserar på rätt sak. Sakta men säkert började han komma in i arbetsmode och det gick bättre och bättre.

Avslutningsvis blev det en bana bestående av 9 skyltar och jag tänkte att shit, det brinner i Atles huvud, hur ska han fixa detta? Men jäklar vad duktig han var! När han var som tröttast slog han till med nästan perfekt utförande av banan och fullt fokus på mig! Liggmomenten som vi tränat på satt 100%-igt.

Det vi måste jobba på är uppenbarligen bakdelskontollen i vänstersvängar, att inte ha för bråttom och hamna för långt fram. Fast i själva verket handlar det nog om att hålla ner stressnivån, han brukar normalt vara jätteduktig med bakdelskontrollen. Vi nöter vidare och ska inte gå några skogspromenader innan denna veckas kurstillfälle haha =)

Inga kommentarer: