måndag 19 september 2022

Volldalshögda

Trodde det skulle vara lätt att hitta en lockande tur i Norge men det var det inte. Den som lockade mest var Volldalshögda som beskrevs som oledad, väldigt blöt och stenig uppför. På kartan finns inte minsta stig... Och när jag försökte googla beskrivningar från folk som gått där fanns inte mycket att läsa, mer än att det verkade vara väldigt fint på toppen. Kör på den då!

Parkerade vid riksgränsen och gick över bilvägen och genom renstängslet som går längs gränsen mellan Norge och Sverige. Man skulle gå en bra bit längs stängslet och det kändes väl sisådär kul men man slapp ju å andra sidan orientera sig. Nu visade det sig att det bitvis fanns stig ändå.
Här var mängder av stora stenblock och jag började inse att det man menade med stenigt var ren och skär blockterräng (iaf i lightversion). Två helt olika saker... Men det var kul att ta sig fram bland stenblocken =)

Mindre kul när det blöta började. Fan. Vad. Blött. Myrklafs och ett konstant sökande efter omvägar varvades med stora stenblock hela vägen upp till lilla övergången av renstängslet och gränsen till Norge.

Här kunde man gå över eller åla sig under stängslet

Utsikt bakåt

Vi gick vidare med sikte på ett stort stenblock, väl där skulle man sedan rikta in sig mot toppen. Nu började det bli riktigt fint och vinden tilltog.
Vi fortsatte uppåt och själva toppen var jättefin. Det fanns en tjärn precis nedanför kullen med toppröset och det var panoramautsikt över Sverige och Norge. Det blåste massor och var jäkligt kallt.

Topp-plopp!

Hippo måste vara den mest beresta hundleksaken i det här landet och nu har han även varit på topptur haha!

Det blev lunchpaus i lä för att sedan gå tillbaka samma väg. Klafs, klafs och ännu mera klafs... Måste ändå rekommendera turen för det var en av de finare små topparna jag varit på =)

Inga kommentarer: