söndag 13 maj 2012

Träningshelg

I helgen har det varit hundträning för hela slanten, jag och Helena (som har 5 löwchen) hyrde en hel träningshall för oss själva =)

Lördag förmiddag ägnades åt rallylydnad. Täppas var först dödligt okoncentrerad och trodde att alla prickar i träningsmattan var godisbitar... Men när han väl insett att prickarna var just prickar och inget annat så gick det mycket bättre! Han kan ju riktigt bra när han anstränger sig =)
Rallylydnad
På lunchpausen gick vi promenad på landet, det var så fina områden där hallen låg. Vi hann precis tillbaka innan himlen öppnade sig... Då var vi glada att kunna träna inomhus.
Eftermiddagen ägnades åt diverse träning. Provade lite bollvallning med Täppas och visst var han lite ringrostig men det gick rätt bra ändå. Plockade fram lite roliga grejer som fanns i hallen och funderade över hur de skulle kunna användas.

Godissök i en tunnel som hängde i taket.

"Matte, vad ska det här vara bra för..." 

Lyckades få honom att slå med tassen på den här mojängen. Syfte? Inget, men bra hjärngympa! 

Vi avslutade med lite freestyle och tricks samt apportering av dummy som han fick leta upp gömd bakom IPO-skjul.

Idag startade dagen med att jag höll på att skrämma livet ur Helena =) Jag skulle flytta på en filt när en ÄCKLIGT stor spindel kilade upp över armen på mig och jag skrek till av överraskning haha. Brukar inte vara så fjollig med småkryp men jag var inte beredd ;)

När spindeln var utslängd ur hallen byggde vi några korta RallyMix banor och körde igenom. Täppas tyckte det var kul men han blev snabbt trött, alla hundarna var lite halvmöra idag tror jag. RallyMix banan på filmen är inte enligt reglerna men jag tänkte ändå det kunde vara kul att se några av momenten. Ska träna in dem ordentligt framöver (för jag är allergisk mot såhär mkt handhjälper) så kan jag filma en hel och regelrätt bana.
Hallen

Inte lätt att fånga 5 löwchen på bild!
Sen blev det lite blandad träning och helena körde igenom lydnadsettan med Merlin, han är ju sjukt duktig, kommer gå galant när del väl startar sen =) På eftermiddagen fick vovvarna en paus och när vi skulle köra igång igen låg alla vovvarna och snarkade haha, så vi packade ihop och åkte hem =) 

Täppas ligger nu däckad i sängen, förvånansvärt trött är han. Blir väl så på gamla dagar =) Nu när han jobbat på med "trams" (som han själv ser det) får jag väl kompensera upp det hela med lite riktigt arbete, dvs. nosarbete framöver.

1 kommentar:

Hella sa...

Åh vad fint det är och vad roligt det ser ut!
Täppas är ju bara för söt! :)