söndag 2 september 2012

Lördag & söndag

Lördagen och söndagen såg i princip likadana ut så jag slår ihop deras beskrivning.

7-8 Frukost & kontorsjobb.

9:30-13:00 Först retrieverkurs med tre jaktlabbar, en flat och en golden. På lördagen öste regnet ner men idag, söndag var det bättre väder. Hände en lite kul incident när vi tränade markering... Flatten skulle jobba medans en av labbarna skulle träna passivitet nära inpå. När flatten drog iväg för att hämta in dummyn drog även labben iväg (shit hapens) varpå båda mattarna blåste inkallningssignalen i pipan. Båda hundarna tvärvände och sprang tillbaka. Bara det att flatten sprang till labbens matte och tvärtom. Bara att byta tillbaka till rätt hund innan de kunde fortsätta ;)
Flatten Vilda (och ja, det finns gula flattar)
Därefter kantarellsök med chihuahua, labbe, shiba, welsh springer, blandis eng springer/portis och blandis cocker/parson. Vovvarna letade kantareller tills det började snurra i huvudet på dem, nosarbette är jobbigt!
Messi (cocker/parson)
Sådär, det var en vecka med DogSpirit! Det har nog varit en rätt normal vecka, varken jättemycket eller jättelite att göra. Nu återgår jag till att skriva främst om Täppas (med vissa mkt nödvändiga inlägg om F1 och WRC såklart).

1 kommentar:

Hella sa...

Låter som en härlig helg! Bortsett från regnet då såklart!

Har aldrig sett en gul flatt, jätte söt!