söndag 30 december 2012

Sammanfattning av 2012

Januari
Året inleds med en ordentlig lunginflammation för min del. Täppas byter veterinär och påbörjar en magutredning. Han dras med flera öroninflammationer som sedan visar sig bero på en 3 cm lång pinne inne i örat... Jag går kurs i "Tellington Touch" och mina egna kurser drar igång. Är även kaninvakt åt coolingen Romeo =)


Februari
Går instruktörsutbildning i "RallyMix Startklass". Tillbringar sportlovet i Orsa, åker hundspann och tittar på Moradraget (draghundstävling). Rally Sweden går av stapeln och jag jagar rallyeliten i Värmlandsskogarna ;)


Mars
Snön är borta och äntligen går det att träna ute igen! Vi träffar våra träningskompisar och det blir bl.a. person och viltspår samt rallylydnad. Täppas magutredning har gett resultat och han mår bättre! Han påbörjar även laserbehandling hos Anna Holmgren för att få ordning på spända muskler.


April 
Påsken tillbringas på ett soligt Smögen. Det är inte bara Täppas mage som mår bättre utan även hans muskler, Anna ger OK för fjällvandring till sommaren =) Tränar lite apportering utomhus.


Maj
Hälsar på enormt söta skäggvalpar hos Pernilla, Kennel Hnoss. Hyr träningshall en hel helg för att träna allt möjligt med Helena och hennes löwchen. Går långa härliga promenader i Orsa och hittar min förtsa geocache. Maj avslutas med årets höjdpunkt, F1 i Monaco!!!


Juni
Trollet fyller 9 år! Första trippen till Fulufjället. Täppas opererar bort en skadad tand och får inte bita i någonting eller få smuts i såret. Det läker sakta men bra och han vilar resten av månaden.


Juli
Semester! Självklart i Orsa vilket innebär fjällvandring på Fulu, i Sälen och Idre. Allt började bra men efter att ha gått upp på Städjans topp blev Täppas ordentligt dålig. Åkte från Idre till Uppsala och Täppen blev inlagd. De första dagarna kunde vetten inte säga om han skulle klara sig eller inte =( Men är man en "krutgubbe med livsvilja" (vettens egna ord) så är man och han repade sig =)


Augusti
Denna månad går mest åt till vila och återhämtning för Täppas del. Semestern tar slut och kurserna drar igång.

September
Är hundvakt åt lilla Runa, är i Orsa, tränar slalom och spårar, jobbar som en dåre...


Oktober
Tillbringar en långhelg på Smögen och höstlovet i Orsa med en glad överraskning - totalt snökaos i oktober =)


November
Går instruktörsutbildning i "RallyMix Klass 1-2". Täpp blir sjuk igen men denna gång är det inte magen utan han bara skakar i hela kroppen... Medicinering säts in mot Addison. Freestylekursen "distans & bakdel" börjar och vi tränar på även om jag får gå de första gångerna utan Täppen.


December
Åker en helg till Göteborg, vräker i mig världens coolaste tårta, går på hundmässan mm. Bygger om hemsidan och tar in ett gäng träningsleksaker mm! 


Gjorde inte upp några mål för 2012, det är liksom ingen idé när allt ändå hänger på hur Täppas mår. Det enda målet jag hade var att gå upp på Städjan och det gjorde vi. Även om jag aldrig lär återvända dit, iaf inte med Täppas ;) Blir inga mål för 2013 heller, vi tar en dag i taget. Det viktigaste är att Trollet mår så bra som bara går, allt utöver det får ses som ett plus!!

Inga kommentarer: