onsdag 1 maj 2013

Boktips!

Måste slå ett slag för denna bok: Apportering till vardag och fest, skriven av de två Canisinstrukörerna Elsa Blomster och Lena Gunnarsson. Boken är rakt igenom (ursäkta språket) skitbra!
Utan tvekan högsta tänkbara betyg!
Den handlar om jaktprovsträning för spaniels och retrievers. Det som är unikt med denna bok är att all träning sker med klickertänk och mig veterligen finns ingen annan sådan bok på svenska. Den är otroligt pedagogisk och all träning är stegvis upplagd och tydligt illustrerad.

Den tar upp allt från grunden men även mer erfarna kan säkerligen lära sig något nytt. T.ex. finns helt fantastiska dirigeringsövningar på olika svårightesnivå. Det finns även många bra förslag på hur man kan baklängeskedja ihop många av jaktprovsmomenten.

En del av boken handlar om lite mer allmänna grundfärdigheter som måste fungera innan man kan börja träna på allvar (det gäller ju inte bara jaktprovsträning). T.ex. skriver de bra om vad de kallar "träningssystem" (träningsregler, belöningssystem, signaler, frisignaler mm), något jag ofta saknar i vanliga hundböcker, åtminstonde beskrivet på det här sättet.
 
Har fått mängder av inspiration till min retrieverkurs, blivit jäkligt sugen på spaniel eller retriever och Täppen bör nog känna sig lite orolig över att jag kommer dra igång med apporteringsövningarna igen haha =)

2 kommentarer:

Elsa Blomster sa...

Tack, vad roligt att du gillar boken!

Susann sa...

Men jösses, har du hittat hit =) Boken är verkligen jättebra, fler böcker tack!