söndag 19 maj 2013

Heldag i Hallstavik

Idag åkte jag ut till Hallstavik för att hälsa på Helena K och löwchengänget. Vi började med att åka till skogen för att lägga spår. Sedan åkte vi tillbaka och tränade tricks, lydnad och agility. Satte ihop en kort liten bana bestående av två hopphinder, slalom och tunnel. Det är egentligen ingen utav hundarna som kan agility men ibland kan det vara kul med lite omväxling och att bara få lattja runt lite, hundarna gillade det skarpt. De två åldringarna i gänget (Täppas och Indra) fick hoppa på lägsta höjden men de röjde på rätt bra ändå ;)

Merlin och... hmm, tror det är Carrie. Inte helt lätt att skilja på 4 löwchen i samma färg =)

Indra 

Täppen flyyyger... Hallå Täppas, sa vi inte LÅG höjd?!?

Slalom är skoj  

Indra 11 år skippade även hon den låga höjden och satsade på höjdhopp istället! 
Saga höglöpte så jag passade även på att få lite störning av henne, dels att hon var nära när vi tränade men även att jag tränade precis där hon nyss suttit och gått omkring. Det är något jag tycker är fruktansvärt viktigt när man har hanhund, att träna på att hanhunden ska kunna koppla bort löpdoften och jobba ändå. Löpdoft kan ju finnas precis överallt, det är en störning precis som alla andra, bara att gilla läget och träna så att det funkar!
Har jobbat mycket på detta med Täppas och tar alla tillfällen i akt att fortsätta träna det. Så för Täppas del är det inga som helst problem att ha höglöpande tikar omkring sig under träning. Under pauserna däremot kan det bli lite pip och lite flirtande på avstånd, men det är ändå under hyfsad kontroll.

Efter förmiddagens träning tog vi lunchpaus i skuggan och sen åkte vi för att gå spåren. Lägger upp lite bilder senare, ska rensa lite bland dem först.

2 kommentarer:

Hella sa...

Låter som en riktigt härlig helg! och härliga träningsbilder! :)
Extra fint såklart tycker denna hära som spenderar sina somrar där ;

Susann sa...

Javisst ja, det hade jag glömt, att du brukar vara där ute. Lite komiskt att jag känner två hundiga Helenor i Hallstavik =) Det var fint där ute!