tisdag 28 oktober 2014

Eajra

Det är samiska och betyder Idre. Det kom massor av snö här för några dagar sedan och en del fanns kvar även om det mesta försvunnit. Kylan hade dock inte släppt taget och det blåste bitvis helt galet mycket! Himla fint var det i alla fall.

Nipfjället

Toppen i bakgrunden är Städjan. Ska upp där igen någon gång, fast från andra hållet jämfört med sist ;)
Täppas var hysteriskt glad att få skutta runt, tror han saknat fjällturerna lika mycket som jag. Han skällde, glädjeylade och blev som ung på nytt. Det var svårt att tro att det var en 11,5 år gammal farbror som röjde runt på fjället! Det fick bli lite lättare slingor, lite hit och lite dit. Täppas skulle gladeligen gått längre men han är ju inte tränad för det i år så jag vågade inte chansa.


 Kan det vara en lämmel under snön?!?

Ser ni Nipgubben mitt i bild? Ett trollväsen som sägs hålla till i trakterna kring Nipfjället... Hans staty står längs med Trollvägen där det finns instruktioner hur man ska göra med bilen... Vad som händer får ni åka dit och testa själva ;)

Den här bilden borde jag göra en tavla av!
Åkte runt lite i jakten på renar, det brukar ju finnas massor. Men inte denna gång. Varken på fjället, i skogen, på vägarna, inne bland stugorna eller nere i byn. Nähäpp... Inte ens vid Städjans fot (som jag såklart inte kunde hålla mig ifrån). Men jag kommer garanterat tillbaka framöver! Och om Täppas får välja blir det redan imorgon haha ;)

Har förresten uppdaterat det tidigare inlägget så att filmen fungerar.