lördag 17 januari 2015

Kommentarer

Nu har det varit flera kommentarer här i bloggen som jag inte kunnat läsa p.g.a. att de tagits bort av skribenten. Jag vet inte exakt vad som menas med det - att personen som skrivit kommentaren har tagit bort den eller att jag, blogginnehavaren, skulle ha tagit bort den? Jag vill i alla fall bara klargöra att jag inte tagit bort några kommentarer om någon skulle tro det!

När jag ändå var inne på kommentarssidan så hittade jag en hyfsat ny kommentar som jag inte läst tidigare. Jag ser ju inte automatiskt när kommentarer skrivs utan måste bläddra omkring bland inläggen för att hitta dem. Jag blev lite smått paff när jag läste vad som stod:

"Till dig Råtthatare!, som har en hund som plågar ihjäl råttor. Det du gör är olagligt, då du uppmuntrar eller/och låter din hund leka med och långsamt plåga ihjäl råttor på ett mycket barbariskt sätt. Du kommer att sättas dit för djurplågeri, din hemska råtthatare.."

Ja, alltså vad ska jag säga... Förhoppningsvis är det bara ett tråkigt missförstånd eller så är det någon som har tråkigt och roar sig med att skriva en massa skit. Men om det nu är ett missförstånd och om det finns fler som tycker/tror att jag och Täppas roar oss med djurplågeri så kommer här lite förtydligande:

För det första så har Täppas aldrig någonsin plågat eller dödat en råtta! Självklart har han ett stort intresse för råttor, han är en dvärgschnauzer, en ras som från början är framavlad för ett enda syfte - att jaga och döda råttor. Så det är klart att intresset finns där, något annat vore ju ytterst konstigt. Men självklart låter jag honom inte jaga råttor. Ibland råkar vi ju hamna i områden där de finns men Täppas går alltid kopplad (p.g.a. sina magproblem så vill jag inte att han ska äta något olämpligt så han får allt hålla sig nära mig) så det finns inte en chans i världen att han kan få tag på en råtta. De bilder jag lagt upp på Täppas med "råttor" i munnen är leksaksråttor och inget annat.

För att ytterligare försäkra er om att här inte plågas och dödas några råttor så kan jag tala om att jag själv är vegetarian sedan 15 år tillbaka, av strikt djuretiska skäl. Inte ens en ynka räka eller mussla slinker in i min mun. Jag använder inte produkter gjorda av t.ex. päls, skinn eller fjädrar. Jag skulle mer än gärna ha en tamråtta som sällskap men med en dvärgschnauzer i huset säger det sig självt att det skulle vara en idiotisk idé.
Jag skrev även ett inlägg förra året som ni hittar HÄR. Det handlar om barnhunt, en aktiveringsform där hundar ska leta efter levande råttor som befinner sig i cylinderformade behållare. Som ni kan läsa i inlägget ifrågasätter jag huruvida det är schysst att träna det här med levande råttor.

Jag hoppas och tror att ni som regelbundet följer bloggen förstår att allt jag skrivit om Täppas och råttor inte handlar om riktig råttjakt. Och nu tänker jag inte lägga mer tid på att förklara min djurvänliga sida, over and out!

OBS!! Leksaksråttor... Har jag klargjort det nu?

4 kommentarer:

Linn sa...

Jag skrev igår och tog bort en kommentar, sen när jag skulle skriva en ny strulade mobilen. Du kan se kommentarer när du är inne på blogger så har du ju en ruta mitt på där det står dina bloggar och vid varje rad finns en penna och bredvid någon meny och om du klickar där står det kommentarer och du får upp en lista. Lite svårt att beskriva på mobilen..

Intressant kommentar, tror den sista på jorden som skulle plåga djur var du. Får nästan lite dåligt samvete över den råttan (som inte heller levde när ni fick den!!) som Nässla skickade över.

Susann sa...

Ja ok, men då vet jag iaf att det inte är något tekniskt strul som plockar bort kommentarerna.

Ha inte dåligt samvete över Nässlas råtta, det är en av Täppas favoriter! Kan knappt ha den framme konstant för då kan han liksom inte låta den vara =) Så den kommer fram vid speciella tillfällen! Och sen skiljer jag på mig själv och hundar, som ju inte är vegetarianer. Skulle Täppas kunna äta kött skulle jag självklart ge honom det, jag tränar ju viltspår med blod och klöv osv. Försöker bara i största möjliga mån ta reda på var produkterna kommer ifrån, att djuren haft det "bra" (så bra det nu går) medans de levt osv. Så det är bara jag själv som valt bort det.

Nu ska Täpp nog få leka lite med Nässlas råtta, alltså en LEKSAKSRÅTTA, om någon skulle tro något annat haha ;)

Villgott sa...

Jag har också kommenterat och raderat så det är nog inga konstigheter!

Susann sa...

Toppen, då är allt i sin ordning!!