måndag 9 februari 2015

We're close now!

Serviceplatsen är uppbyggd på Råda Flygfält i Hagfors. WRC bilarna är på plats. Förarna har anlänt. De två närmsta dagarna körs reccen, på torsdag är det shakedown och senare på kvällen smäller det - första sträckan i Rally Sweden 2015 körs inne på Färjestadstravet i Karlstad!

Det är så coolt att Sverige är ett av 13 länder som fått äran att anordna en VM deltävling (vi har dock bara kontrakt t.o.m. nästa år...) och det är så häftigt att se allt live. Rally Sweden är det största återkommande idrottsevenemanget i Sverige och rallyt följs av över 100 miljoner TV-tittare världen över. Om ni tycker det verkar vara en orimlig siffra så har ni nog bara inte insett hur stort WRC är ;)

SVT storsatsar i år (en definitionsfråga...) och sänder tre sträckor live. Är ni nyfikna så är det dessa sträckor det handlar om:
  • "SS1 Karlstad 1" på torsdag kl. 20:00 på SVT 24. Det här är en publikvänlig arenasträcka som egentligen inte är typisk för rallyt. Förarna satsar sällan till 100% då de har mer att förlora än att vinna på den här sträckan.
  • "SS14 Vargåsen 1" på lördag kl. 10 på SVT 1. Den mest berömda sträckan i hela rallyt och här finns hoppet vid Colin's Crest. En klassisk skogssträcka så den rekommenderas! 
  • "SS21 Värmullsåsen 2" på söndag kl. 12 på SVT 1. Det här är rallyts avgörande sista sträcka och därmed en powerstage som ger extra VM-poäng. En klassisk skogssträcka som avslutas i Hagfors skidbacke med ett hyfsat spektakulärt hopp. Rekommenderas också! 
För alla rallyfans som vill ha ett 100%-igt sändningsschema med highlights från varje dag, sportnyheterna etc. så hittar ni det HÄR! Och inte att förglömma WRC.com

Här kommer en liten teaser inför årets rally =)

Inga kommentarer: