onsdag 12 december 2018

Halvvägs i julkalendern

Tiden bara flyger iväg och Atle har hunnit halvvägs genom sina julkalendrar (ja, ibland öppnar han flera luckor/dag). Det roliga med det här är att man testar så många saker man annars inte skulle testat, det är ju så lätt att fastna i samma träningsmönster. När det gäller ren momentinlärning (där hans rädslor inte är inblandade alls) så är han väldigt lättlärd och det hjälper ju till att han är klickertränad från 9 v. ålder.
Hans favoritlucka hittills var i 3vallares julkalender när han skulle göra något valfrit med en slags påle/käpp. Jag tänkte att han får lära sig att gå runt den när jag håller den stående mot golvet. Efter två klickerpass gick han varv efter varv efter varv, trots att han aldrig gjort något liknande tidigare.
Utmaningen för min del är att höja kriterierna lagom snabbt. Några klick för mycket på samma kriterienivå så tror han att det är slutmålet och låser sig lätt vid det beteendet. Samtidigt är han den typen av hund som lätt går upp i stress och börjar skälla av frustration så snart han inte förstår, därför kan jag inte höja kriterierna fööör snabbt heller... En balansgång.

Har inga bilder på träningen men slänger in en bild på hur han kan se ut efteråt, sådär lagom kollapsad i soffan ;) 


Inga kommentarer: