måndag 20 september 2021

Favorit i repris

I fredags packade vi ihop oss och åkte till Norrtälje för att möta upp Helena med Gracie och Luna. Vi hade hyrt HUNDerbanan som vi första gången testade i juni förra året, då skrev jag om det HÄR. Då var det gränsfall till varmt men nu var det kallt och skurarna duggade tätt. Tyvärr var det ju en del stationer som blev för hala för att jag skulle våga låta en smågalen Atle ge sig i kast med dem. Men då har vi ju å andra sidan en anledning att komma tillbaka en tredje gång =)

Atle trodde tydligen att det var någon form av sök det handlade om, han gick all in för att hitta rätt doft och det tog ett bra tag innan jag fick honom att förstå att det inte handlade om nosarbete. Jaha, sa han och tyckte att jag kunde förklarat det tidigare...
Började med några lätta stationer och blandade sen in lite svårare. Var också nyfiken på att se om det var någon skillnad på de stationer han sist tyckte var lite kämpiga, skulle det gå bättre idag?

Finns det någon doft gömd här tro? Stationen går ut på att klara av att gå på prasslig presenning och om möjligt utföra olika moment på den. Inga problem sist och inte nu heller. 


Finns ingen eukalyptus här heller... Station med klätter/balans/gå inuti utmaningar. Lite för halt i regnet.


Hoppa genom livboj, inga problem.


Trippelhopp genom rockringar, sjuuukt kul enligt Atle!


Ny station - slackline. Säkerligen en ordentlig utmaning men jag gillar inte den krökta ryggpositionen som hunden blir tvungen att ha för att stå på linan, så jag har valt att inte lära in det. Går säkerligen att hitta klipp på youtube om ni vill se hur det ser ut.


Inga problem sist och inte nu heller, befinna sig på lastpall spänd med rep i träden, det blir lite som en gunga.Gå in mellan massa plastband i halvmörk trång yta. Det var läskigt sist även om det släppte, denna gång gick det finfint!Typ som en zipline, hunden ska placera framtassarna på däcket och med bakbenen skjuta däcket framåt. Ehh, nej tack sa Atle. Passar nog större hundar bättre men han fick göra några övningar med ett stilla däck.


Man blir ju alltid lite förvånad när man är på HUNDerbanan, t.ex. var det några stationer som jag nästan tänkte hoppa över för jag tänkte att hur svårt eller kul kan det vara liksom? Men JÄTTEkul sa Atle haha. En problemlösarstation med en flaska och en hopp/balansstation med stenplattor:


Här fick han tänkta så det knakade, han ska snurra på flaskan för att få ut godisen. Normalt kör han bulldozerteknik på sånt här men nu lyckades han lugnt och strategiskt klura ut hur han skulle göra. Inget supersvår grej men kul att se annan sida av Atle där han systematiskt provar sig fram utan att bli frustrerad över att inte lösa det direkt.Sååå kul att studsa fram mellan de olika plattorna =) Han är ju inte svår att roa haha.Favvostationen från förra gången, bollhavet! Det var ju sååå läskigt först men sen släppte det och blev den solklara favoriten. Liten tvekan denna gång innan han hoppade bomben bland bollarna!


Men i år hade bollhavet fått en tvillingstation som jag redan på förhand gissade skulle bli Atles nya favorit. Fatta lyckan när han fick syn på bollhavsdammen!!! Atle har redan skickat en önskelista till tomten och det står bara en sak på den =)Den absolut största utmaningen på hela banan var inte en station utan när HUNDerbanans ägare kom för att fota lite till FB-sidan. Atle likställde det hela med ett terrorhot. Minst. När jag förklarat för Atle att mannen med den stora kameran som hukade intill, var helt ofarlig, så kunde han tänka sig att jobba lite med en ny station. Kroppskontroll för alla fyra tassarna - framtassarna på en smal planka och baktassarna på en annan.


Det är tur Atle har långa ögonbryn, för om blickar kunde döda... Foto: Peter Ulvatun, HUNDerbanan


Gracie & Luna


Det gäller att ha tungan rätt i mun när man ska balansera! Foto: Peter Ulvatun


Två timmar går snabbt och när man jobbat med kropp, huvud och nos i 50 olika stationer (ok man hinner inte alla...) så är det trötta och nöjda hundar man har =) 

2 kommentarer:

Linn sa...

Ser så himla kul ut! Synd det är så långt bort, blir ju ett ganska stort projekt.
Vi har några duktiga eldsjälar som byggt en aktiveringsbana på klubben, den älskar Sirap. Vissa saker har varit lite läskiga, men när hundkompisar hängt med har hon utmanat sig själv lite mer och nu är det nemas problemas :D

Susann sa...

Du får hojta till om du har vägarna förbi, Atle lär bli stammis på Hunderbanan =)