söndag 16 januari 2011

Shoppat på BR!

Nu har jag varit och shoppat i leksaksaffären igen. Där finns ofta massa roliga grejer som kan användas till hundträning, denna gång föll valet på den här:

En klassiker, att lära hunden lägga ringarna på pinnen. Den övre ringen har en massa skramlande kulor i sig så den får nog räknas som överkurs :)

Planen:
1. Shapa in nostarget uppe på den gula pinnen (för att få styrning mot den) - Det gick snabbt, han är ju target-galen.
2. Kunna apportera den blå ringen (den största) - Det gick också rätt bra, lite röj och dödande av ringen blev det till en början men så snart han kunde börja fokusera så apporterade han den till mig.
3. Kedja punkt 1-2 dvs. apportera den blå ringen mot den gula pinnen - Repetarade några nosduttar på pinnen innan jag bad honom hämta ringen. Shapade sedan rörelse mot gula pinnen, han behövde inte nå ända fram, bara ta sikte mot den. Nästa kriterie var att nudda med ringen uppe på den gula pinnen. Lite knepigare, han dunkar gärna in ringen nånstans i mitten på pinnen. Varför lyfta på huvudet i onödan... Lyckades efterhand shapa upp huvudet iaf.

Ungefär där är vi nu, han släpper ringen vid toppen på pinnen men har aldrig lyckats pricka exakt rätt. Kan ju tyvärr inte stoppa i magen för mkt godis just nu så det får bli begränsade pass.

Här kommer en film, han har ju definitivt ett hum om vad han ska göra även om det inte blir helt rätt alla gånger!

Inga kommentarer: