tisdag 1 november 2011

Godnatt!

Det vi tränat på idag är att Täppas ska lägga supernallen i sin korg, därefter släcka lyset och gå och lägga sig i korgen. Började med att träna in de tre delarna var för sig:

1 - Lägga supernallen i korgen
Det är ju ungefär som när han "städar", dock har han aldrig städat med just supernallen och inte haft sin sovkorg som städkorg. Så han förstod inte alls vad han skulle göra =) Lite knepigt att pricka rätt i början (syns även på filmen haha) men tillslut blev det bra.
2 - Släcka lyset
Det har han aldrig tränat på tidigare och jag hade ingen nostarget tillgänglig så det fick bli freeshaping. Nu är ju herren lite kort i rocken så han når inte upp till lysknapparna. Förutom på ett ställe där han kan ta soffan till hjälp. För att krångla till det lite så finns där tre knappar bredvid varandra att trycka på så han blev även tvungen att lära sig vilken av dem som var rätt.
3 - Gå och lägga sig i korgen
Har en signal på det här sedan tidigare och det är "plats".

Tanken var sen att jag skulle bakkedja ihop momenten och lägga på EN signal för hela kedjan. Men tillslut insåg jag att det skulle bli alldeles för mycket hoppande upp och ner från soffan och det är nog inte så bra för hans muskler (det är inte ens tänkt att han ska hoppa som han gör i filmen, han tog en genväg...) så jag hjälper honom på traven med signaler för varje delmoment.

1 kommentar:

Linn sa...

Naw va söt han är :) Klart du ska få ihop det till en kedja (man behöver ju inte göra allt på en dag..) det skulle vara urgulligt!

Hehe, känner igen det där med kameran.. Man kan lägga ner timmar på hundträning men att lära sig kameran har man inte alls tid med..