onsdag 4 juli 2012

Fulufjället

Igår var det dags för årets första tur upp på Fulufjället! Det skulle vara mulet och max 15 grader, perfekt vandringsväder. Istället blev det nästan bara sol och på tok för varmt...

Täppas blev väldigt glad när det visade sig att vi inte bara skulle gå korta rundan utan att vi faktiskt skulle upp på fjället. Han hade nog gärna galopperat uppför hela bergssluttningen men jag försökte tala om att det inte var bra att bränna all energi redan i början.

Halvvägs upp undrade jag som vanligt om man kan dö av ren utmattning, intalade även mig själv att det nog inte är någon vidare bra idé att ta mig an Städjan senare i sommar..
Efter ett tag hittade vi snö och Täppas passade på att svalka trampdynorna och rulla sig lite. Bitvis var det rätt mycket snö kvar.

På väg upp korsade vi en fjällbäck där Täppas slurpade massa vatten och jag hällde även lite över honom, han började bli varm och vi var knappt uppe än ju...


Det var nästan helt vindstilla och sjukt mycket mygg och knott. Täppas får hemska utslag av betten så jag smorde in hela honom med myggmedel, det hjälpte iaf lite. Väl uppe passerade vi sedan en sjö där vattnet var svinkallt!

Vi åt lunch uppe på en liten kulle, för att det skulle komma åt att blåsa lite. Täppas höll på att tuppa av p.g.a. värmen och hinkade i sig vatten. Han försökte även gräva i jorden så att han kunde rulla sig och på så sätt svalka sig lite. Kylfilten hade varit uppskattad men den låg hemma...Efter ett tag gick solen i moln till och från, det blev svalare började blåsa. Då blev det fart på Trollet igen! Vi gick vidare och Täpp letade förtvivlat efter lämmlar men det verkade inte finnas några =) Det blev en sista fikapaus innan det var dags att börja klättra ner.

När det gäller Städjan, som syns i bakgrunden, så måste det vara fetmulet om jag ska få med mig Trollet upp...
Täppas var hur pigg som helst när vi kom hem och han verkar inte ha någon träningsvärk idag, toppenbra! Mina ben mår också bra, däremot känns det i axlar och rygg. Motionerat har jag ju gjort under våren men inte burit tung ryggsäck... Något att tänka på till nästa år!

2 kommentarer:

Linn sa...

Ser mysigt ut, hur länge har du semester :)

Susann sa...

5/8!