fredag 20 juli 2012

Vad händer här då?

Även om jag verkligen inte uppfyllt min vandringskvot ännu så har jag inte haft lust att åka bil x antal mil. Itället har vi pysslat med annat:

Spår
La ett hyfsat kort men svårt spår på tomten (som iof är ganska stor). Störningmoment i området var t.ex. fårskit (fåren gick här för några veckor sedan), doft från grannen och grannhundarna samt doft från mig från tidigare dagar och snurrande vind.
Började spåret på den kortklippta gräsmattan och ledde det vidare över en liten å. Denna första sträcka var ca 5 m och sedan blev det en spetsvinkel ner mot lite mer ängsliknande mark med högt gräs, träd och stenar. Täta vinklar och mkt fårskit! Sedan vidare upp på gräsmattan, uppför en brant liten slänt, slalom mellan fem nyponbuskar, vidare över gräset och sedan vinkel ut på grusplanen.
Måste säga att det gick kanon förutom på den delen där det var grus, men det var väntat =)

Apportering
Det har apporterats (i viss mån även dödats...) både små och stora dummies. Kan inte köra alltför långa pass med apportering för då tröttnar han och ställer sig och käkar gräs eller fårskit (skulle han t.ex. aldrig få för sig i ett spår).
Vi hade en lten incident under ett av passen då en sork tittade förbi =) Täppas var på väg in med en dummy i munnen i full galopp. Mitt i allt så släpper han dummyn och kastar sig åt höger och far iväg. Jag står där och undrar vad han gör tills jag ser trumvirveln med framtassarna och förstår då att det är en sork han jagar. När jag fått tag på hundskrället fanns det ju inte så mkt fokus kvar där uppe i huvudet så det var bara att avbryta haha.


Bakdelskontroll  & tricks
Bakdelskontroll med hjälp av klossen, vänster och högeringångar och sedan utan kloss. Sen även diverse tricks.

Stadspromenad
I både Orsa och Mora. Som vanligt försökte han ta sig in i bageriet, det luktar ju så gott! Hälsat på lite olika hundar och plaskat tårna i Siljan.

Spruta
Allergisprutan går ju inte att slippa undan så den är avklarad nu för juli månad. Ett litet stick i nackskinnet bara, han är van ;)


Får se vad vi hittar på framöver!

1 kommentar:

Hella sa...

Låter som ni har det riktigt skoj och trevligt! Modiga Täppas då som tar en spruta i månaden! ;)