lördag 14 juli 2012

Spår

Idag gjorde vi ett nytt försök med spårandet! Täppas fick två personspår och eftersom starten igår blev rätt flängig så valde jag idag att starta honom rakt mot spåret, alltså inte i spårets riktning. Skulle han rusa på så springer han ju i så fall rakt över spåret och då missar han ju, blir som en liten bestraffning =) Han får allt koppla på nosen och fokusera från start, sådana är reglerna!

Trodde att han skulle rusa över spåret och tappa bort sig men jag får nog ha lite högre tankar om min lilla hund. Han kände direkt att spåret inte gick framåt och tog upp det åt rätt håll (att släppa på honom på det här sättet blir ju även en övning i spårupptag, att välja rätt håll). I båda spåren gick det sen jättebra, lugnt och fokuserat.

Tre små hundar av icke brukshundras (ni vet såna som ska ligga på sidenkudde i soffan) i spårskogen!

Smutsig Bella har just rullat sig i en egenhändigt grävd grop =)

Bella och Täppas är polare medans Kiro och Täppas har en tyst överenskommelse som lyder något i stil med "tittar vi inte på varandra så finns den andra inte"... Funkar bra!
Hittade lite kantareller i skogen också så nu blir det svampmacka =)

1 kommentar:

Hella sa...

Härligt! Duktiga Täppas! :)

Söta vovvar! Täppas och Kiros överrenskommelse låter som en bra deal, det där har väl Martie också fattat nu om han inte är jätte förtjust i någon. "Har du inget snällt att säga så säg inget alls". ;)