torsdag 4 juli 2013

Fulufjället

Igår blev det en tripp till Fulufjället! Som vanligt kan man aldrig veta vilket väder det där berget tänkt bjuda på... Oftast en blandning av allt möjligt. T.o.m. en liiiten gnutta snö!

På väg upp var det varmt och det gick rätt trögt. Mina ben höll på att dö som vanligt. Väl uppe plaskade Täppas lite i en bäck och sen kom mörka moln farandes och det började blåsa. Som tur är finns en liten raststuga med tak precis när man kommit upp på platån så där väntade vi ut regnet. Sedan gick vi vidare, nu var det lite behagligare temperatur. Det fanns en hel del lämlar som Täppas ville sätta tänderna i men de små djuren höll sig tack och lov nere i sina hålor.
Åt lunch intill en fjällsjö och Täppas satt och spanade på de små vågorna som kluckade mot strandkanten. Det blåste ordentligt och kallt var det!

Rörsjön

Det blåååser...
 
Efter lunchen blev det ett ganska högt tempo för att få upp värmen igen. Över spångar och myrar, över en liten bro och över stenbumlingar. Spanade lite på min nya GPS ibland för att lära mig hur den fungerar. Varenda liten detalj finns ju utmärkt på den, man måste vara väldigt blond för att kunna gå vilse när man har den ;)

Innan det var dags att gå ner stannade vi för lite fika och då tittade solen fram, äntligen blev det lite varmare. Satt och mumsade choklad och spanade på utsikten. Tills mörka moln tornade upp sig igen, då blev det fart nerför sluttningen.


Inte lätt att sitta fint när det blåser starkt!

På bilden nedan ser ni ur det ser ut där man går ner. Stig? Nej. Stenblock? Ja! Det finns några orangea markeringar som visar typ vart man ska men inte mer. På bilden ser det inte så brant ut men det är det. Täppas har en jäkla balans och det bästa är att inte lägga sig i vart han ska gå, han fixar det bäst själv. Mina ben dog igen, jag hatar att gå nerför!!!

Nästan nere där den vanliga lättare stigen tar vid satt en familj och åt grillad kyckling. Tänkte inte så mkt på det förrän Täppas hade tagit två snabba språng och stod bredvid bordet och såg väldigt döende ut =) Familjen skrattade gott åt honom och ville bjuda på lite kyckling. Nu gick ju inte det eftersom jag ville ha en frisk hund med mig hem så det var bara att släpa med en tjurig Täppas därifrån haha.

Vi gick sista kilometrarna genom trollskogen och sen var det en trött hund som däckade i bilen!

 

Inga kommentarer: