måndag 29 juli 2013

Varmt, snustorrt Fulufjäll

Har varit på Fulufjället igen! Valde just söndagen eftersom det skulle vara mulet och regnrisk. Därför kändes det ju mindre nice att stå nedanför fjället med skinande sol och klarblå himmel. Och en hund som börjat flåsa innan vi ens kommit halvvägs uppför stigningen...

Väl uppe insåg jag att om det här ska funka måste Täppas kylas ner så han fick omgående ett ofrivilligt bad i bäcken. När vi åt lunch fick han plaska runt några gånger i en sjö, där gick han faktiskt ut frivilligt och ställde sig i vattnet. Tror han tyckte det var skönt!
Efter ett tag började det blåsa svalkande och de efterlängtade molnen kom tillslut. Men det var varmt ändå och solen tittade fram med jämna mellanrum. Sista halvan fanns inget vatten att svalka honom i, har aldrig sett ett så snustorrt Fulufjäll. Njupeskärsfallet såg rätt fjuttigt ut, knappt hälften av allt vatten som brukar dåna fram där. Sista doppet fick bli i Trollskogen nedanför fjället.

Det blev rätt dåligt med bilder igår men här kommer några: 
Många, många hundar mötte vi nedanför fjället på den lätta stigen. T.ex. träffade vi på tre dvärgschnauzrar och en schnauzer. Och Täppas blev väldigt kär i en stilig Saluki =)

Inga kommentarer: