söndag 8 februari 2015

Tips på snäll men klurig pensionärsaktivering?

Tog fram vågen häromdagen och det kom ett troll flygandes i tron att det var någon form av target. Han satte direkt framtasarna på och viftade glatt med svansen! Haha, lite orolig över vikten blev jag dock, noll kg?!?Fick lite dåligt samvete när han blev så glad i tron att vi skulle träna. De senaste två veckorna sedan han gjorde illa tån har han mest fått gå rastningsrundor och ingen annan vettig träning har det heller blivit då jag tyckt att han ska vila för att bli bra. Men han börjar få lite tråkigt nu...

Vi behöver något nytt att göra men det ska vara anpassat till en 11,5 åring och det får inte fresta på höger baktass. Han går, springer och hoppar här hemma (ja, jag kan ju inte linda in honom i tvångströja...) utan minsta tecken på smärta men när jag vrider och böjer på tån gör den fortfarande ont så den är ju inte bra ännu.

Vi gömmer leksaker och yttepyttesmå föremål han får leta efter, han får godis i en boll och gör lätta tricks som vinka med framtassarna, gå till en target på avstånd osv. Men i ärlighetens namn ger detta inte mycket hos en hund som är van att jobba med svårare saker. Vi behöver en snäll utmaning!! Det får inte heller vara något jag måste klicka för 200ggr innan det sitter då jag kan ge så begränsat antal torrfoderkulor (ca 10) innan han får ont i magen. Uppblött kan han äta hur mycket som helst men hans mat blir en ren sörja när den blöts upp så det går liksom inte att leverera belöningen på ett vettigt och effektivt sätt. Kamplek som belöning är inte ett alternativ just nu med tanke på tån.

Så ge mig tips på något snällt men klurigt som han inte redan kan, för jag har kört fast!!!

3 kommentarer:

Villgott sa...

ID/te/mini -sök är ju bra aktivering men det kör ni kanske redan?

Villgott sa...

ID/te/mini -sök är ju bra aktivering men det kör ni kanske redan?

Susann sa...

Ja, men vi kan ju alltid lära in nya ämnen/dofter och söka i nya miljöer så det får nog bli mer sånt framöver =)