söndag 5 juli 2015

Kaninvakt!

Under några dagar har det huserat tre rexkorsningar här på tomten! Superkul då jag verkligen saknar att ha kanin. Jag har ju tidigare haft två dvärgvädurar (Helge och Felix) och en fransk vädur (Svante). Alla med helt olika personligheter men Svante var nog i ärlighetens namn inte riktigt klok =)

Det är ju inte helt enkelt att ta med de permanenta uteburarna så Yoshi, Bindjin och Tenshi har fått bo lite tillfälligt i vanliga inomhusburar. I minsta laget när det gäller utrymme men det handlar ju bara om några dagar. De har trivts bra men jag har fått ha lite koll på dem i värmen. De har fått komma ut och skutta på tomten, hoppa, gräva, undersöka varenda växt, äta gräs och vila i skuggan.

Yoshi

Bindjin

Tenshi
 
Täppas har inte brytt sig så mycket, han är ju van sedan tidigare. Men någon närkontakt ska de inte ha! Är man skadedjursutrotare så är man och även om kaniner inte är råttor (som står högst upp på Täppas lista) så kan man aldrig vara helt säker.

Ikväll åker kaninerna hem men är det någon mer som behöver kaninvakt någon gång så ställer jag gärna upp, så länge kaninerna kan bo utomhus!

Inga kommentarer: