fredag 3 juli 2015

Kan det vara en tå?

Täppas har nu fått sina tre laserbehandlingar och Anna hittade faktiskt en liten, liten reaktion på en tå, nr. tre på höger fram, när hon provocerade ordentligt. Han hade faktiskt ont i den tån för exakt ett år sedan så det kanske är tån som är boven i dramat... 

Fördelen med den här hunden är att han är röntgad från topp till tå och just tassar, handleder, hasleder och knän så sent som i februari i år. Han har lätt artros i nästan alla tåleder men enligt veterinären är det så lite att det inte ska påverka honom. Men vem vet, det kanske det gör ändå och artrosinflammationer kan ju blossa upp på nolltid för att sedan lägga sig igen.
Nu har inte Täppas pysslat med hundsporter som sliter överdrivet mycket på tårna men han har ändå varit väldigt fysiskt aktiv i sitt liv så det är ju inte konstigt om kroppen börjar bli lite sliten. Tårna är ju liksom alltid delaktiga oavsett vad hunden gör. Och han fullkomligt älskar ju tassmassage så det kanske är välbehövligt för hans tassar =)

Idag är det vila som vanligt men i helgen ska jag testa lite olika saker som Anna bett mig göra, för att reda ut när hältan kommer och för att klura ut om det är tå eller muskel som gör att han haltar.  

Det är i alla fall lätt att vila honom i den här värmen, han gör inte många knop haha. Favoritplatsen just nu är på kylfilten framför fläkten! Kort sommarfrilla har det också blivit.

Inga kommentarer: