torsdag 16 juli 2015

Utflykt

Igår bar det av ut på Koppången! Tog av mot Emådalen och följde en lång och snirklig grusväg mitt ut i ingenstans. Väl framme vid Pilstupet fick en smått galen Täppas hoppa ur bilen. Är det något han verkligen älskar här i livet så är det att gå på upptäcksfärd i vildmarken =) Vi gick den lilla stigen ner mot forsen och vattnet dånade på rätt bra. Men med tanke på namnet (Pilstupet) hade jag också väntat mig ett stup, inte en vanlig fors... Jaja, det var fint ändå.

Vi gick över bron men sen tog det stopp. Herregud vilken ogästvänlig terräng, det bara gick inte att ta sig fram! Vassa stenar, branta stup, hal mossa, kärr, träd som ringlade sig överallt. Det var som en riktigt mörk trollskog på andra sidan bron. Täppas hade i alla fall väldigt kul och han spanade på det virvlande vattnet, lekte bergsget och allt vad han nu pysslade med.
Åkte vidare över de enorma och knäpptysta myrmarkerna tills vi var framme vid Rosentorp. Klev ur bilen och möttes av ett välkomstyl av alla slädhundar =) Köpte nybakade wienerbröd som var himmelskt goda! 

Även slädhundarna har semester =)
Det är svårt att fånga på bild men myrerna sträcker sig mil efter mil. Det är totalt knäpptyst, nästan så man börjar undra om man har fel på hörseln. Det enda man kan höra är någon enstaka fågel och vindens sus i träden. Finns hur mycket hjortron som helst där ute men det går ju inte att ta sig dit, man lär sjunka ner till midjan i sörjan...
    
Täppas hittade något som luktade spännande och det var färska älgspår lika stora som min fot. Tur det inte var spår efter en nallebjörn =)

Sen bar det av hemåt där regnet envist belägrat sig så det var ju tur att Täppas redan var nöjd för dagen och somnade på sin filt.

Inga kommentarer: