fredag 1 juni 2018

Monacos GP 2018

Ytterligare ett race till ända, närmare bestämt mitt 14:e race i just Monaco och det 16:e totalt med Monza inräknat! Efter racet pratade vi med en som var på sitt 19:e race i Monaco så nej, jag är inte extrem, det finns värre ;)

Nico Rosberg kör ju inte längre men vann VM 2016. Han intervjuades innan racet, det var man ju tvungen att se! 
Det var lite udda väder i år, mulet och blandat svalt/kvavt. Regnrisk med andra ord. Strax innan start började det droppa men inte tillräckligt mycket för att blöta ner så pass att regndäck skulle behövas. Jag satt på favvoläktaren och hade turen att hamna mitt bland en massa finska fans! Precis som jag hoppats spelade de F1-låten på hög volym precis innan start, dock uteblev den maffiga effekten när alla båtar i hamnen fick för sig att tuta i takt till musiken, det lät bedrövligt haha!

Eftersom jag befann mig utan mobilteckning uppe i bergen tors-lör så hade jag väldigt dålig koll på hur det gått på tidsträningar och kval men Ricciardo hade pole, Kimi startade 4:a och Marcus 16:e.  Kimi gjorde en bra start men Marcus tappade två bilar på första eller andra varvet.

Det var ett förvånansvärt städat race med bara en riktig krasch på slutet. Annars mest punkteringar, lite sammanstötningar och tekniska problem. Ricciardo fick t.ex. problem med motorn redan efter halva racet så han kunde inte köra på max. Ricciardo som så snöpligt fick sin blivande seger i Monaco förstörd 2016 (teamet gjorde en dundertabbe), det här skulle ju bli hans revansch!! Men motorn kom tillbaka rätt hyfsat och det är ju svårt att köra om på den smala Monaco-banan så Ricciardo lyckades hålla Vettel och de andra bakom sig.

Kimi Räikkönen

Marcus Ericsson
Kimi körde bra och jagade Hamilton genom hela racet. Marcus körde också jättebra, han var betydligt snabbare än sin teamkamrat LeClerc. LeClerc som körde rakt in i Hartley i Nouvelle chikanen, precis när jag satt och tittade på den delen av banan ;) Jag tänkte att det var ju årets klantigaste grej men tydligen var det fel på bromsarna. Eller ja, fel och fel, han hade legat för tight inpå framförvarande bil och då blir det ju ingen direkt kylning. Så på sätt och vis en tabbe ändå.
Marcus jagas av Perez som aldrig lyckades köra om.


Ricciardo och Vettel


LeClercs bil forslas bort efter racet

Vann gjorde Ricciardo, väl värd segern! Tvåa kom Vetttel och trea Hamilton. Kimi kom fyra och Marcus elva, hade han kommit tia hade han fått poäng....

Ricciardo som alltid firar sina segrar med att dricka champagne ur skon =)
Efter racet blev det sedvanlig champagne innan det var dags att gå ut på banan så snart den öppnades. Kolla på alla lastbilar, plocka däcksrester och spana på däck.
Finfin lastbil!

Lila F1 däck (ultra soft), kan det blir snyggare?

En Toro Rosso färdiglastad i lastbilen. Den går nog direkt till Kanada där nästa race går om en vecka.

När jag lägger upp den här bilden inser jag att jag glömde klappa curbsen... Hur kunde det ske?


Som vanligt blev det samma plan hem till Sverige som vår svenska F1 förare, det börjar bli tradition vid det här laget!

Ett sammanfattande filmklipp hittar ni här, av någon anledning kan filmen inte visas direkt här i bloggen: https://www.youtube.com/watch?v=0lj6Q9gN4RQ

Sådär, nu är mina F1 depåer laddade ett tag framöver!

1 kommentar:

Unknown sa...

Mycket trevlig summering!��. Själv brukar jag ta med mig några godis Ferrari som man kan "köra" på banan och curbsen med... vad gör man inte för lite extra f1 fealing ������ ��