onsdag 11 september 2019

Funäsfjällen - Svansjön till Bolagen... eller nåt ;)

Nu har vi varit iväg igen, man kan aldrig få för mycket Fjällvandring!! Atle värmde upp med magsjuka (och nej, vi pratar ingen Norge-sjuka) inför vandringsveckan så första dagen i Funäsfjällen blev därmed en light tur för att kolla läget lite och se vilken form han var i och vad han orkade.

Planen var att gå från Svansjön till Bolagen (en annan sjö) men någonstans längs vägen så...ehh...ja, alltså inte kom vi till Bolagen iaf haha! Så kan det gå när man bara följer stigar utan att titta på kartan. Lite fail trail med andra ord. Fast vi var i princip där men eftersom vi inte gått den tänkta leden så skulle vi behöva korsa massa klafsig och dyngig myrmark och det kändes inte helt lockande. Så det bar av hemåt igen, i skurar som kom och gick.  


Svansjön

Det visade sig inte vara något större fel på Atles ork!


Bergen på norska sidan men denna gång var inte Atle avmaskad så vi fick hålla oss på svenska sidan.Bilderna gör ju aldrig verkligheten rättvisa men den här regnbågen var maffig!Höstfärgerna börjar komma!

Det var ett fint och väldigt lättvandrat område med en del renar. Dessutom väldigt lättillgängligt då man tar bilen upp på en fjällparkering och bara knatar rakt ut på fjället! Rekommenderas om man vill ha en lättare tur helt utan höjdskillnader =)

Inga kommentarer: