söndag 12 juli 2020

Funäs - sammanfattning

Nu är det två turer jag inte skrivit om men den ena var mer en promenad som gick överstyr (blev en liten vandring längs Romboleden, en pilgrimsled) och den andra leden har jag gått tidigare, så den finns ändå beskriven någonstans här i bloggen.

Som alltid tycker jag det är för mycket "gräsmatta" i Funäsfjällen men det blir ju så när området har Sveriges högsta trädgräns i kombination med rätt låga toppar. Men det är trots allt fjärde gången jag är här så det är ju inte så att jag inte gillar stället ;) En stor fördel är att det är stora områden så det blir sällan trångt med folk, inte ens i dessa tider när alla är ute i naturen. Hade först en tanke att åka riktigt långt norrut men med facit i hand med alla rapporter om kaos där uppifrån så var det lika bra att landa här. Jäkligt svårbedömt väder bara men that's life...

Det finns en hel del lokala butiker med fint hantverk och god mat. Mycket renkött och fjällröding men även som vegetarian går det att hitta smaskigheter! T.ex. ostar i klass med de franska som görs uppe i de rabska bergen, väldigt god fjällpizza, våfflor med hjortronsylt mm. Lite champagne på det så är vi i hamn! Atle fick förra året en väl inarbetad rutin med att äta ägg till frukost när vi är på tur och det kom han såklart mycket väl ihåg. Ja, alltså han äter sin vanliga frukost också men sen "måste" han ha ägg efteråt =) Så länge magen klarar det får han käka hur mycket ägg han vill.


Vattenland till Atle =)

Restaurang "Tusen", på tusen meters höjd.


Lunch with a view

Efter en vecka var det dags att lämna Funäsfjällen och rulla vidare mot nya områden och nya äventyr!

Inga kommentarer: