lördag 10 juli 2010

Cancersök!

Det Täppas även tränade på under den aktiva semesterveckan, utöver de vanliga aktiviteterna, var cancer. Under onsdagen blev jag och Täppas tillfrågade om vi ville vara med i HundCampus cancerteam :) Och det kan man ju inte tacka nej till!
Så när dagens aktiviteter var slut och övriga deltagare kunde ta sig en välförtjänt vila så var det bara för Täppas att hoppa upp på plattformen igen för att påbörja cancerträningen. "Jippie" sa Täppas, en ny utmaning! Så under onsdagkvällen och tors-fre förmiddag var det cancersök för hela slanten.
På torsdagen kom forskare för att se hur träningen går till och jag tänkte att jag behöver inte vara nervös inför det eftersom Täppas och jag precis påbörjat träningen så kommer ju vi garanterat inte få visa upp något. Men jodå, det skulle vi visst... Gah! Men det gick bra och Täppas roade forskarna med alla sina konstiga läten. Någon undrade om det är tupp inkorsat haha.

Tanken med cancerprojektet, som sker i samarbete med bl.a. Karolinska Sjukhuset och olika forskare, är att hundarna ska lära sig att detektera lungcancer i utandningsluft. Det här blir ju alltså specialsök "på riktigt" och det är oändligt många parametrar att ta hänsyn till när man lär in det här.
Självklart kan detta inte tränas hemma så vi får ta och pallra oss iväg till Hällefors lite oftare än vanligt framöver. Men kul är det att få vara med och träna i ett sånt här projekt!


En blivande lungcancernos?

Inga kommentarer: