fredag 23 juli 2010

Hällbergs fäbod

Imorse när jag gick upp visade termometern 8 grader, köldchock! Men det är ju perfekt vandringsväder så det bar av till Hällbergs fäbod, en runda på 1,2 mil. Täppas jagade sork, drack vatten ur bäckarna, klafsade sig fram på myrarna och rullade sig förnöjt i gräset. Här kommer lite bilder:

En lite väl murken bro så man får se upp med var man sätter fötterna. Täppas spanar på vattnet som rinner under, han älskar ju rinnande vatten.

Ibland är det en utmaning att ta sig fram i skogen när man är av liten ras. I alla fall när km efter km ser ut såhär. Högt ris som piskar i ansiktet.

Framme!

Trollet syns knappt framför grinden.

Själva fäboden i sig är väl ingen sevärdhet men det är promenaden som är rolig. Väl framme var det dags för lunch. Det finns så bra mat från http://www.drytech.no/ (de har t.o.m. en vegetarisk variant) det enda man gör är att koka upp vatten och hälla i påsen. Sen äter man direkt ur påsen, smidigt värre! Det funkar även med kallt vatten om man inte vill släpa på gasolkök.
Sen bar det av hemåt igen och efter 1,2 mil i knepig växlande terräng kan man ju tycka att han borde vara lite trött. I alla fall lite. Men han hade nog glatt gått en runda till den dåren :)

Inga kommentarer: