lördag 14 maj 2011

Doftprojektet

Följer ni bloggen har ni kanske redan listat ut vad projektet gick ut på ;) Tidigare skrev jag om en bok där författarna grävt ner en låda med kanel ute i Bergslagen, närmare bestämt vid en sjö utanför Lindesberg. Så doften vi tränat på var såklart kanel.

Igår mötte vi upp Linn och Nässla, som också tränat på kanel, för att åka ut till området där lådan fanns. Det var ju ett projekt i sig att hitta dit.. Efter att ha kört lite fel på små grusvägar mitt ute i ingenstans så hittade vi iaf en plats att ställa bilen på som vi trodde var bredvid sjön. Vi snitslade oss in i skogen (kan ju vara bra att hitta tillbaka till bilen) och kom ut till hmm... ja inte sjön iaf utan ett större vattendrag. Efter lite koll på kartan började vi gå söderut och kom tillslut till sjön som var ganska så mycket större än jag trott haha. Lådan skulle finnas någonstans inom 100m från strandkanten och vi började inse att det var ett enormt område som skulle sökas av. Så vi började istället med fika!!


Sen mätte vi upp två rutor och började sökandet. Täppas jobbade visserligen rätt bra men efter att ha gjort ett sök ut i rutan och sedan tillbaka så började jag inse att det här kommer ta veckor om man ska söka såhär. Dessutom gick det knappt att ta sig fram, det var snårigt, stenigt, som att gå in i en vägg. Större delen av söket gick jag med armarna framför ansiket för att inte bli helt sönderriven och slippa få en mössa av spindelnät. Täppas tittade flera gånger upp på mig som om han undrade "skämtar du matte, ska vi gå här?" Gick tillbaka till sjön och Linn hade väl insett samma sak - idag hittar vi ingen kanel ;)

Så det blev lite mer fika och Nässla badade för fullt medans Täppas höll sig på behörigt avstånd!


Täppas funderar över hur man frivilligt kan vilja slänga sig i vattnet, om och om igen?!?


Tittade ut över sjön och vattendraget vi följt ledde in till sjön och sedan ut igen. Det var så brett att om man skulle kunna ta sig över på andra sidan sjön och söka så skulle det behövas en liten eka eller nåt.

Om lådan ska hittas får man antingen ha tur och gå rakt på den eller tälta vid sjön hela semestern och systematskt söka av varenda meter. För då kommer man hitta den. Känns dock som om det finns annat kul att lägga tiden på ;)
Man kan också träna upp hundarna i frisök men med tanke på var området ligger och de utplacerade rovdjursfällor vi såg så släpper iaf inte jag min hund lös där, långlina på! Grimsö forskningsstation ligger ju i krokarna och det finns nog en anledning till att stationen är placerad där.

Vi gick istället en promenad längs sjön, ett projekt i sig att bara ta sig fram över huvudtaget.
Nässla letar svamp.


Tillbaka vid "base camp" började vi vår lilla vandring upp längs vattendraget och hittade våra snitslar som ledde oss tillbaka till bilen. Hejdå sjön, det var första och sista gången vi sågs!


En liten del av sjön...

Inga kommentarer: