söndag 8 maj 2011

Nytt gäng viltspårare

I helgen har det varit viltspårkurs igen, kanonväder har vi haft!

Beaglen Basse tyckte först det här med viltspår var sååå läskigt, det hängde ju orangea spöken (snitslarna) i skogen och dinglade. Det fick bli glest snitslade spår och de få snitslar som hängdes ut virades upp ordentligt så att de inte skulle fladdra. Till idag hade Basse nog sovit på saken (enligt matte typ hela lördagseftermiddagen och kvällen) för det var en helt annan hund. Mycket mer självsäker och han knatade glatt på i spåret. Att följa spåret var inga som helst problem, det var spökena som ställde till det bara ;)

Svenska lapphunden Zambo spårade klockrent redan från första spåret. Första bloduppehållet var lite förvirrande men sen gick det bra. Förutom att spåra så tyckte Zambo att han hade som uppgift att hålla samman flocken (alla deltagare) och "ropa" tillbaka de som gick för att lägga spår ;)

Taxen Clas spårade som om han aldrig gjort annat och även om husse gick kursen i aktiveringssyfte så tror jag de skulle klara anlagsprovet galant :) Clas pysslade även med lite dragarbete under helgen. Han satt fastbunden i husses ryggsäck och när husse gick iväg i skogen så kom Clas efter med ryggsäcken i släptåg ;) Underskatta inte en tax styrka!

Inga kommentarer: