tisdag 3 maj 2011

Rallylydnadshelg

I fredags bar det av till Norrland, Linn och Nässla kom hit på morgonen och längs vägen mötte vi upp Therese och Lipton. Tror bilen rullade in vid kursgården med 20 min tillgodo...

Det har tränats rallymoment och banor, Täppas tyckte väl det var helt ok. Bitvis gick det rikigt bra och bitvis tyckte han det var sååå tråkigt :) Han är ju nosarbetshund ut i klospetsarna så att kräva full fokus på rally en hel helg kanske var att ta i lite...
Kan väl inte påstå att varken jag eller Täppas utvecklats inom rallyn men det har varit nyttig miljöträning, störningsträning och trevligt sällskap. Så med fortsatt egen träning ska det nog gå vägen.

Förutom resesällskapet (flat och new foundland) så deltog ett gäng dansk svenskar, en pappis, en powder puff och en för mig helt ny ras som jag visserligen visste att den fanns men aldrig träffat - terrier brasileiro. Den rasen ska det läsas på om för jag gillade den skarpt!

Brasse - Terrier Brasileiro

Täppas ser sådär lagom road ut. Har snott den här bilden från Linn och måste även sno det hon skrev för det var så mitt i prick: "Susann och Täppas laddar. Fast Täppas funderar nog mest över varför det inte spåras".

"Sitt - ligg - gå runt"

På lördagen blev världens snällaste Nässla rätt rejält påflugen av en hund :( Jag kan säga att jag är glad att lilla Täppas stod en bit bort från dramatiken... Operation "hitta jourvet i Norrland en lördagkväll" startade och sen satte vi oss i bilen och körde in till Sollefteå. Stackars Nässla drogades ner och vetten sydde ihop såret. Tack och lov blev de fysiska skadorna inte så stora (jag vet att såret läker fint) men det är ju den mentala biten man oroar sig för. Dock är Nässla världens mest sociala hund så jag tror inte det kommer bli några problem.

Nässla längst fram, Therese och Lipton i bakgrunden.

1 kommentar:

Maria/Furface sa...

Vad kul att åka iväg några dagar och få miljöombyte.
Jag har två stycken brasilianska terrier på kurs så rasen verkar vara på frammarsch. Väldigt söta, väldigt trevliga!