onsdag 31 augusti 2011

Träning i skogen

Imorse bar det av till skogen för diverse träning. Började med inkallnng med pipa och det går bättre och bättre. Han har börjat få upp farten på gott och ont... I träningssyfte är det ju bara bra men han vänder nu så tvärt när han hör signalen att jag misstänker att det inte är bra för hans knäppa muskler där bak. Så vi får nog vänta lite med den träningen.

Sen blev det lite apportering med dummy, även där går det framåt. Han kommer nu närmare och närmare innan han släpper dummyn, dock ej hela vägen fram... Men det kommer, det kommer. Tränade lita avlämning i hand separat och det går bra, så det är bara att lägga ihop det sen.
Har också upptäckt att om dummyn kastas så att den syns när han närmar sig så blir det ofta dödande av dummyn innan han kommer in med den. Kastar jag in dummyn i ett buskage eller i en massa höga ormbunkar så får han ju koppla på nosen och verkligen leta för att hitta den. Och då tar han den direkt och kommer in med den till mig.


Avslutade med ett spår där han startade lugnt (yes) och höll bra tempo hela spåret. Hade lagt några riktigt knepiga vinklar (tyckte jag) men de gick bra. Nosen var som en magnet till marken :) Enda svårigheten var ett torrt parti under en massa höga träd men det löste sig tillslut.

Inga kommentarer: