söndag 16 oktober 2011

Ledig söndag

Idag blev det sovmorgon till 8 och sen åkte vi iväg för att gå runt Rösjön. Under promenaden skyfflade jag iväg inte mindre än fyra hanhundar från Täppas. Ägarna var lika oförstående som vanligt... "Va, får de inte hälsa?" Nästa gång jag hör den kommentaren tror jag att jag exploderar.


Ett hanhundsmöte var dock lite intressant. En welsh springer hane kommer runt en krök och sätter genast fart mot Täppas som börjar spänna sig. Welshen tvärstannar en meter från Täpp, vänder bort huvudet samtidigt som han gäspar stort. Och vilken effekt det fick, Täppas slappnade genast av och svarade genom att börja nosa och drog sig sakta bortåt med några blickar på welshen som lugnt stod kvar. Nyttigt och bra för Täppas att en framrusande hund uppmärksammar så små signaler från honom (Täppas hann inte så mkt mer än spänna sig och antagligen rynka lite på mungiporna om jag känner honom rätt) och det räckte för att welshen skulle förstå att den här hunden vill inte alls hälsa. Tänk om fler hundar vore lika duktiga på språk...

Mot slutet av promenaden träffade Täpp sin pumipolare, jösses vad de kan röja de där två! Blev ingen bra bild, fartränder överallt haha =)

Väl hemma skulle jag skura av några saker och la ut en handduk på golvet för att lägga dem på. När jag skurat klart den första så vänder jag mig om och ser att handduken är upptagen...


På eftermiddagen blev det lite aktivering, Täpp har fått börja med ett nytt trick - öppna en skåpdörr. Jag har hängt ett gammalt koppel som han ska dra i för att få upp dörren. Eftersom vi tidigare tränat på att stänga lådor och skåp så var han där med nosen och tryckte och tryckte. Fick tydligt visa kopplet och klicka när han intresserade sig för det. Från nosduttar på kopplet shejpades sen fram bitande och lite dragande i kopplet. Jag insåg tillslut att skåpdörren är alldeles för trög för honom att öppna så den får nog stå lite på glänt för att göra det lättare. Film kommer när det är klart men än så länge har vi en bit kvar ;)

Inga kommentarer: