söndag 23 oktober 2011

Viltspår

Idag bar det av till en ny skog, Rinkebyskogen i Danderyd. Där mötte vi upp Helena och rottis Mandie för att träna viltspår. Eftersom Mandie löper blev det ingen ordentlig hälsning, dumt att fresta herren i onödan =) De funkade iaf bra ihop och Mandie försökte någon gång göra en lekinvit som bara besvarades med en blick från Täppas som sa "du, jag leker inte". Kan dock tänka mig att Mandie är en sådan hund som han skulle vilja leka med framöver när han lärt känna henne bättre.


Först fick Mandie ett spår där hon hittade ett mycket intressant vattenhål som hon var tvungen att undersöka =) Sen spårade hon sig vidare till klöven som hon stolt bar omkring på!
Därefter var det Täppas tur, riktigt bra gick det trots löptik i närheten. Men det är en sak jag gillar med Täppas, även om han kan vara väldigt intresserad av löptikar så kan han koppla bort dem när han jobbar. Det här har vi såklart fått träna oss till och knepigt var det i början men löptikar finns ju överallt så det är ett måste. Skulle vara väldigt frustrerande att behöva slänga in hunden i bilen eller lämna hunden hemma de gånger det råkar vara löptik med på kurs/utbildning/träningsträff.


Sen blev det ytterligare ett spår för Mandie och slutligen bar det av hemåt. Men vi återkommer nog för mer spår i den skogen, alltid kul med nya områden.

Inga kommentarer: