torsdag 10 november 2011

Kaninvakt


Sen i måndags har jag varit kaninvakt åt Romeo, en rexkorsning. Totalt olik vädur som jag är van vid. Wild & crazy med stor personlighet är väl det som beskriver honom bäst!


Han har varit ute på tomten och skuttat, grävt, käkat gräs, sprungit ärevarv runt buren, inspekterat blomkrukorna och allt annnat som är intressant för en nyfiken kanin. Energi finns så det räcker och blir över och det ska hoppas upp på allt, stenar, transportburens tak, trallen, lövkorgen mm. Men det är väl kanske inte så konstigt, han tävlar ju i kaninhoppning =)
Buren trivs han bra i, den är ju anpassad för en kanin som är tre ggr större än honom själv. Han sitter ofta och tittar i fönstret och på kvällen får han en morot att smaska på. Den snor han åt sig illa kvickt och springer in i hörnet med den.


Så idag var det dags för Romeo att åka hem. Lite trist, det har varit kul att ha en kanin här hemma igen!


By the way så blev jag idag uppringd av grannkommunens lokaltidning, de ville ha lite "hundbeteende info" inför en kommande mindre artikel. En barnfamilj som vid två tillfällen fått sina sällskapskaniner ihjälbitna av hundar som sprungit in på tomten =(

2 kommentarer:

Maria/Furface sa...

Ha ha- den näst sista bilden ,"rumpbilden", misstolkade jag helt. Jag trodde det var ett gigantiskt råtthål i grunden! Hmmm..., funderade jag länge. Är det ingång till krypgrund för Täppas, kanin eller annan??? Hmmmm....
Sen tittade jag en gång till - det var ju en rund kaninrumpa!!!

Susann sa...

Nämen det är ett stort sorkhål... VÄLDIGT rasanpassad aktivering för Täppas haha =)