tisdag 24 juli 2012

Militär skäggis?

Världen är allt bra liten... Är ute och strosar på en väg här i Orsa när det kör förbi en bil och stannar jämsides. Ut genom en nervevad ruta hänger en liten skäggis ;) Mannen frågar om det är amerikanska linjer i Täppas och jag svarar att ja, det stämmer (amerikanska och spanska linjer). Hans vovve var importerad från USA och det visade sig att hans hund och Täppas har en del gemensamma kennlar bakåt i stamtavlan. 

Mannen jobbade inom militären och påstod att han använde sin hund i jobbet. Vad har man en dvärgskäggis till inom militären undrar jag då?? Jag hann aldrig ställa den frågan för det kom bilar så han var tvungen att åka vidare. Bevakningshund skulle de definitivt passa som men en dvärgschnauzer uppnår inte lägsta mankhöjden på 45cm. Fast vid närmare eftertanke var hans hund rätt stor, det var bl.a. därför han valt amerikanska linjer + att de tydligen är betydligt "tuffare". Jag som alltid skojat om att det är spanjoren i Täppas som tittar fram när han är på sitt värsta humör haha.
Idealhöjden är 35cm och Täppas är ca 37cm. Skäggisen i bilen var betydligt högre än Täppas men jag tvivlar på att han var 45cm. Fast jag vet inte hur noga de är, en bevakningshund kanske kan bli godkänd ändå även om det saknas några futtiga centimetrar? Maria A, har du koll på det???

2 kommentarer:

Maria/Furface sa...

Hunden kanske var en amsökhund?
Hos frivilliga hundar ges inte längre dispanser, vet inte hur det är med försvarets egna hundar, men jag skulle gissa mer på specialsök än bevakning om hunden hade ett jobb.

Susann sa...

Specialsök låter troligt,, det tänkte jag inte ens på =)