fredag 27 juli 2012

Varmt!

Igår och idag har det varit sol och varmt, det var på tiden med lite sommarväder. Var i Mora och tog med mig Täppas in i en friluftsbutik för att spana lite. När jag står och tittar på en jacka säger butiksbiträdet "nämen, vad rolig han är din hund". Jaha, tänker jag och tittar ner på Täppas för att se vad det är som är så roligt med honom. Ser Trollet sitta på golvet framför en golvfläkt och njuta i fulla drag. Han sitter så nära det bara går och skägg och ögonbryn fladdrar i vinden =) Så förutom ett eget liftsystem så står nu även en golvfläkt på hans önskelista.

På vägen hem fick jag tillfälle att prova bilens bromsar ordentligt... Det sprang ut en älg rakt framför bilen. Men älgen var snabb och jag var snabb på bromsarna så det gick bra även om Täppas nog fick sig en liten flygtur bak i sin bur.
Tur att det gick bra för just nu genomförs inga eftersök här i Orsa. Varför? Jo för att Orsa (och intilliggande Mora och Älvdalen) har landets mest omogna jägare. De är förbannade över att det inte får skjuta varg och då vägrar de ställa upp när polisen ringer och ber om hjälp med eftersökshundar och någon som kan avliva det påkörda viltet. Så för närvarande går alla påkörda djur en plågsam och kanske utdragen död tillmötes =(

1 kommentar:

Hella sa...

Vilken tur att bromsarna gjorde sitt jobb och att ni är välbehållna!!!

Usch så hemskt det låter med de stackars påkörda djuren som kan behöva lida.. :(