söndag 26 augusti 2012

Provsvar

Efter vad som känns som ett halvt sekels väntan (i själva verket tre veckor) så fick jag i veckan svaren på Täppas olika prover. Blev inte klokare för fem öre och inte gjorde det saken bättre att vetten som ringde upp var vikarie för vetten som hade hand om Täppas. Det kändes väl kanske inte som att hon var helt insatt i Täppas journal...

Men om jag ska göra en lång historia kort så har han kanske pankreatit. Värdena från pankreas, alltså bukspottkörteln, var höga men det behöver inte nödvändigtvis garantera att han har pankreatit. Det behandlas inte på annat sätt en med en strikt reglerad och fettsnål foderstat. Det foder han redan äter för sin mage fungerar utmärkt även för pankreatiten så det är bara att vänta på att det läker ut av sig självt. Det gör det tydligen oftast, i enstaka fall kan inflammationen stanna kvar på lindrig nivå. Ibland kan det akuta tillståndet komma tillbaka gång på gång men det kan lika väl vara en engångsföreteelse.

Eftersom det fortfarande finns en del frågetecken så har jag bett hans akut-vet att ringa upp när hon är tillbaka (för hon hade riktigt bra koll) och hans ordinarie magvet ska även hon ta sig en titt på alla olika provsvar så att jag får höra hennes åsikt.

Men inget ont som inte har något gott med sig... Det togs ju biopsier från bl.a. magens slemhinna och de proverna visade att det inte har förvärrats sen förra gastron för 1,5 år sedan, det är ju trots allt väldigt bra! Tunntarmen var aningen sämre men det har inget att göra med att han blev dålig nu sist. Man får vara glad för det lilla =)

Inga kommentarer: