tisdag 11 februari 2014

WRC Sweden 2014, lördag

Rallyts sista dag, det är nu det gäller! En otroligt svårplanerad dag, det blev liksom inte bra hur vi än gjorde. Tillslut beslöt vi att åka till SS20 Värmullsåsen 1. Undrar hur många gånger jag pulsat uppför den där skidbacken? Fick i alla fall bra platser vid hoppet. Och hör och häpna, det var uppehåll, nästan så att solen tittade fram!

Under morgonens tidigare sträckor körde Latvala otroligt bra och vann nästan varenda sträcka. Ogier knaprade sakta men säkert in sekunder i jakten på  sjätteplatsen.
 
P.g.a. strul med tidtagningen blev starten vid vår sträcka försenad med 30 min och vi började bli liiite oroliga över om vi skulle hinna till nästa sträcka. En sträcka ställdes dessutom in för att tidschemat skulle matcha livesändningar världen över.
Tillslut släpptes bilarna iväg och Kubica den dåren började med att rulla runt. Kan någon ge människan körlektioner i present? Jag tror det var Ogier och Tidemand som hoppade längst.

Ogier

Tidemand
Sen full fart nerför skidbacken för att åka vidare till en ny sträcka, SS22 Torntorp 2. Det var det här med kartorna ;) Enligt beskrivningen av sträckan skulle det vara max 500m att gå från parkeringen. Men någon parkering fanns inte. Och sen 500m till publikplatsen? Vardå? När vi gått ca 1,5 km stannade vi där, vi hade ju lite smått bråttom där ifrån sen. Kan ju säga att vi inte var de enda förvirrade själarna på den där platsen ;)
All snö var borta så det var ren grusväg. Det innebär att om du vill ha bra platser (vilket man självklart vill) så får du räkna med att bli pepprad med grus och småsten. Fatta kraften i gruset när en WRC bil kör förbi och dubbarna drar upp grus som skjuts iväg som missiler... Jag löste det hela genom att vika upp luvan på jackan och sen vända ryggen till i samma ögonblick som bilarna passerade. Då fick de tjocka vinterkläderna ta värsta smällen.

Östberg

När bilarna dånat förbi blev det en snabb lunch och sen bar det av ner till Karlstad där prisutdelningen skulle äga rum. Under tiden kördes rallyts sista sträckor med bl.a. Vargåsens Colin's Crest. Världsmästaren slog nytt världsrekord vid det här hoppet, hela 41 meter!! Så vem vann då? Jo, det gjorde Jari-Matti Latvala med kartläsaren Mikka Anttila. Jag tippade ju 1:a Ogier, 2:a Latvala och 3:a Östberg. Slutresultatet blev 1: Latvala, 2:a Mikkelssen och 3:a Östberg. Så jag var ju inte helt ute och cyklade även om jag verkligen inte räknat med Mikkelssen...

Efter 1,5 timmes stillastående väntan (måste ju vakta platserna så man ser nåt) var det dags för prisutdelning!
Ogier på sjätte plats!Vårt svenska framtidshopp Pontus Tidemand på åttonde plats.

Vinnare av Rally Sweden 2014, Latvala!!
 
Champagnebad på prispallen!
Latvala hann med en sväng ut i publiken för att tacka sina fans, den finska hejaklacken blev minst sagt överlycklig =)

Och sen var det över för i år... Ett sånt där välbehövligt avbrott från vardagen som man kan leva länge på!

Inga kommentarer: