måndag 7 juli 2014

20, 30 eller 50 poäng?

Täppas håller på att lära sig att lägga repringar på en pinne. 20, 30 eller 50 poäng kan han få ;) Men just nu måste jag säga att jag skiter i poängen, det är svårt nog att få ringen dit den ska!

Först fick vi slipa lite på apporteringen av ringen (eller snarare inte döda ringen). Sen skulle han ju koppla att ringen skulle till någon av pinnarna. Han greppade rätt snabbt att ringen skulle till det svarta träspelet men det var betydligt svårare med finliret, att få ringen på en av pinnarna. Efterhand trillade dock poletten ner och han bar ringen till valfri pinne där han släppte den. På sätt och vis rätt men det är ju bara godkänt om ringen hamnar över pinnen... Där fick han kämpa lite, inte så lätt att förstå liksom.

Vi körde lite nostarget uppe på pinnarna för att sedan länka ihop det med apporteringen av ringen. Det blev bättre men vi är inte helt i hamn ännu. Många ringar hamnar rätt men det är än så länge lite för många ringar som han släpper några ynka cm fel och då hamnar de inte på pinnen.

Ibland blir det blackout i hjärnkontoret! T.ex. fick han för sig att han skulle gå någon form av slalom mellan pinnarna. Eller apportera träspelet istället för ringen. Och ibland när han är på väg mot spelet med ringen i munnen så stannar han och tänker så det knakar "hmm, det finns fem pinnar här ju... vilken ska jag välja?" Och så slutar det med att han bara står där med ringen i munnen.
Men som vanligt tycker han inte att mina påhitt är konstiga alls. Det är helt i sin ordning att bära repringar och försöka placera dem på en pinne. Helt normalt!


Inga kommentarer: