lördag 26 juli 2014

Såg du hundattacken vid badet?

Vår träningskompis, världens snällaste Basse beagle blev i torsdags kväll attackerad av en större hund. Det skedde vid hundbadet vid Rönningesjön i Gribbylund, Täby. Den större hunden simmade ikapp Basse och bet honom upprepade gånger. När ägaren lyckats bända loss sin hund från Basse tog den istället sikte på familjens andra hund som satt uppe på stranden. Milla (14-årig Jack Russel) släpades ut i vattnet och blev ordentligt biten.

Basse klarade sig med diverse bitsår över hela kroppen. Milla fick frakturer på bröstkorgen, flera sår som nu har dränage och ett blodfyllt öga. För att inte tala om den psykiska chocken de fick utstå.

Eftersom hundens ägare har gått under jorden behövs nu hjälp från någon som kan ha sett olyckan så att en polisanmälan kan göras och så att ägaren kan ta sitt ansvar och betala den saftiga veterinärkostnaden. Jag väljer att inte skriva vilken ras det handlar om, såg du olyckan så vet du ändå vad det handlar om. Den här hunden ska inte vistas lös bland andra hundar vilket ägaren uppenbarligen inte förstår. Jag har sett bilder på både Basses och Millas skador och jag kan säga att det inte handlade om något litet gruff, den här hunden hade andra avsikter.

Såg du något? Kontakta mig på info@dogspirit.se så skickar jag dig vidare till de drabbade hundarnas matte!

2 kommentarer:

Linn sa...

Hur går det, har de löst det?

Susann sa...

Nja, matte har lyckats komma i kontakt med ägaren som dock inte har några planer på att betala. Jag tror nog de åker dit på det ändå, det finns vittnen mm, kan dock inte skriva så mkt mer här med risk för att ägaren mot förmodan hittar hit och läser. Men det är en helt störd historia, får berätta vid tillfälle.