torsdag 17 juli 2014

Köarskärsfjället

Sådär, lyckats få ordning på en del av bilderna från Sälen, orkar inte lägga så mycket mer energi på det just nu. Körskärsfjället är nog det snällast tänkbara i fjällväg så med tån i bakhuvudet blev det fjällvandring extreme light =)

Japp, täcke på mitt i sommaren ;) Men som sagt det var snorkallt...

Asfalterade leder på fjället är inte ok!!! Så det fick bli lite egen utforskning utanför huvudleden.


Ser ni Trollet? Han är på väg ner i vattnet...

Här har han liksom hamnat i trance, när han insåg att han var 100% omgiven av vatten. Skräckupplevelse.

När trancen släppt plaskade han omkring en hel del (beror iof på vad man jämför med, en retriever hade nog knappt kallat det vattenkontakt).

Bortom bergen ligger Norge!

Full fart framåt.
När solen börjar värma tar det tyvärr inte lång tid innan det är alldeles för varmt för Täppas smak. Från värmetäcke till kylväst på några få timmar... 

Köarskär kanske inte är det vackraste och mest spektakulära fjället men med hjälp av en karta kan man komponera ihop perfekta "seniorslingor" om man har en vovve som inte fixar svårare terräng. Eller om man har en yngre hund som ännu inte ska ansträngas så mycket fysiskt. En bra inkörsport till framtida vandring :)

2 kommentarer:

Linn sa...

Nässla låter hälsa att det där räknas inte som bada. Det räknas som att tänka på vatten som högst!

Susann sa...

Täppas muttrar tillbaka att "bada" är ett ord som inte existerar hos dvärgschnauzrar. De slänger sig bara med nödvändiga och viktiga ord (t.ex. råtta) och bada hör inte dit ;)