torsdag 29 september 2011

Hemsk apportering

Har ni inte redan sett denna hemska film där det "tränas" (själv kallar jag det misshandel av hund) apportering så ta en titt. Förutsatt att du inte är väldigt känslig, FÖR DET ÄR INGEN TREVLIG FILM.

Satt igår och försökte luska ut tanken bakom "träningen" och den är väl att när hunden sätter sig rätt med apporten (framför och tätt inpå föraren) så slutar obehaget och därmed blir det en position hunden vill uppsöka illa kvickt. Finns ju dock betydligt trevligare och utan tvekan effektivare sätt att träna det på. Är faktiskt ganska fascinerad över att inte hunden flyger på någon i ren frustration...

Synd att det idag, 2011, när det finns så mycket information om inlärning hos hund, fortfarande finns folk som väljer att träna på det här sättet. Hur kan man ens vilja behandla sin hund såhär??? Filmen kan ses HÄR. Stackars hund =(

1 kommentar:

Maria/Furface sa...

Jag har "sett" filmen, fast inte sett den - klarar inte av att se sådant, ligger sömnlös sen i evigheter och kan inte glömma.

Men det är bedrövligt att utvecklingen inte når ut i alla hundträningskretsar. Man blir så ledsen när man tänker på alla stackars hundar som behandlas illa.