söndag 18 september 2011

Ramsvikslandets naturreservat

Igår tillbringades eftermiddagen i Ramsvikslandets naturreservat. Klippor och hav så långt ögat når och kor gick det lite överallt.Sorkar verkar inte trivas här så den "konflikten" slapp jag med Täppas. Det fanns ganska många pölar med regnvatten bland klipporna och jag tänkte att han kanske kunde bada lite, men nix, uppvärmd pool och flytväst ska det vara! Lera däremot tyckte jag han kunde hålla sig borta från men det gick minsann utmärkt att klafsa fram i lera tills han var mer brun än grå. Han fick faktiskt stå ut med att doppa tassarna i lite rent vatten iaf!


Vi gick en av alla de leder som finns och till största delen var det klippor. Lite myrar här och där och några mindre dalar mellan bergen. I dalarna växte björnbär, mums! På ett ställe fanns det lite annorlunda runda fina klippor, antagligen slipade av havets vågor.


Täpas skuttade fram som en bergsget men vid ett tillfälle gick det snett ;) Han skulle hoppa via vad han trodde var en stor grästuva... det visade sig vara massa ris och vips hade han försvunnit ner i växtligheten :) Bara att lyfta upp ett aningen förnärmat Troll i selen.
Bitvis fanns det områden av sylvassa hagtornstaggar så Täpp fick åka snålskjuts för att inte riva sönder sig. Trots tåliga vandrarbyxor kände jag taggarna mot benen. Måste även påminna mig själv att ta med vandrarkängor nästa gång, vattentåliga trekkingskor räcker inte.


Idag är det regn och blåst, typiskt västkustväder. Får se vad vi hittar på i regnet, behöver inte åka hem förrän imorgon :)

Inga kommentarer: