torsdag 8 september 2011

Simmande troll


Täppas simmar numera två ggr/vecka och håll i er nu... Han börjar gilla det!! Helt otroligt, den obotliga badkrukan plaskar omkring och gör stora framsteg :)


I början hade vi först två och sedan en lina kopplad till flytvästen för att styra honom rätt. De senaste tre gångerna har han simmat utan linor och det går så bra! Han har bra teknik, tar i ordentligt med alla fyra benen. Dock simmar han väldigt intensivt så jag har fått order om att han ska vara uppvärmd (t.ex. ha gått en promenad innan) så att han inte sträcker sig.


Leksak i munnen måste han ha annars går det tydligen inte att simma. Problemet är att hitta en bra badleksak... En del mjuka blir så fulla med vatten att när han biter i dem så pressas vattnet ut i munen på honom och då börjar han hosta och får halvt panik. Vissa hårda leksaker attackerar han så mkt när han ska ta dem att hela huvudet hamnar under vattnet och han får kallsup. Inte lär han sig heller att ta leksaken lite lugnare, nej kallsup varje gång... Så just nu har han en tennisboll på snöre, oftast greppar han snöret och bogserar bollen runt i bassängen :)
Han får simma runt poolen i båda varven för att träna båda sidorna av kroppen. Ibland får han simma fram och tillbaka längs långsidorna så att han får vända lite oftare, blir ju annan typ av rörelse då. Emmellanåt får han vila intill kanten, han hänger då med frambenen över min ena arm. I början tyckte han att vilan hos mig var höjdpunkten på hela simlektionen men numera vill han ganska snabbt iväg igen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å vad söt han är !

Bico & Anna ,
Bico tycker det ser livsfarligt ut !

Susann sa...

Haha, krama Bico från mig!