måndag 17 oktober 2011

Då var det dags igen :(

Det började igår kväll med att jag såg Täppas sitta och stirra rakt ut i tomma intet. Tyckte det var lite skumt och när han 15 min senare satt på precis samma sätt bad jag honom att gå och lägga sig istället. En trött Täpp tittade sakta upp på mig men satt kvar. Misstänkte direkt att det var hans mage som börjat krångla igen. Den senaste tiden har han varit tjurig, lättstressad och fruktansvärt hungrig. Så det kom inte helt oväntat...
Lyfte honom till sängen men han fortsatte sitta den token. Efter ett tag blev han orolig, började pipa och ville ut. Surprise, magen gjorde uppror... Han har vankat fram och tillbaka hela natten och behövt gå ut mest hela tiden. Kräkts en del också. Små skakningar i kroppen dök upp efter ett tag, det är klassiskt när han är dålig.

Ringde vetten imorse som gett mig stränga order om att höra av mig så snart hans mage säger upp sig. Fick en tid direkt och han kändes igenom osv. för att utesluta att det var något annat än det gamla vanliga.
Så nu ska medicinen ökas på och han ska äta miniportioner varannan timme de närmsta dagarna. Normalt svälter man ju en hund med diarré men med denna typ av kroniska problem blir det tydligen bara värre med svält. Så det är bara att vänta och se hur det utvecklar sig. Om man ska se det positivt så är det iaf inget blod denna gång och som det är nu så behöver han inte vara inlagd, alltid nåt!!

2 kommentarer:

Heidi och Hasse sa...

Men va tråkigt att Täppas är dålig :-(
Hoppas han känner sig bättre snart igen!

Linn sa...

Nä, vad tråkigt :( Hoppas han kryar på sig snart!