söndag 25 september 2011

Spår mm.

I lördags träffade vi Anna och Basse för att lägga viltspår. Tanken var att vi skulle kört med älgklöv och älgblod men det får bli en annan gång :) Spåren la vi på morgonen och sen kom vi tillbaka efter lunch för att gå dem.
Basse körde på helt klockrent trots att han fått ett knepigt spår. Vi la inga tävlingsspår utan mer på måfå, hundarna tycker det är roligare då när det blir mer utmaning. Vid ett ställe hade vi lagt spåret i flera serpentinbågar nära varandra men det löste han bra.


Täppas start var aningen skum men när han väl kom igång så gick det över förväntan! Han kan ju vara så himla flängig när det gäller viltspår men inte denna gång. Tyvärr måsta jag ju snuva honom på klöven fortare än fortast eftersom han inte får få i sig minsta bit i sin känsliga mage. Så det blir godisregn när klöven hittas och så stoppas den i påse illa kvickt.


Idag blev det först lite lydnad, tricks mm. för att sedan bege oss till skogen och lägga personspår. Täppas spår gick bra, framförallt i slutet. Där korsade spåret ett motionsspår och vad kommer där om inte en valp... Vi har alltid sådan otur när våra spår korsar vägar och liknande! Men, men, träning ger färdighet. Täppas fick vänta och när valpen passerat släppte jag på Täpp som noga följde spåret som ledde in i skogen på andra sidan. Bra jobbat!

Basse fick också ett personspår och sen ett personsök där jag figgade. Han letade mycket mer systematiskt denna gång och hittade mig tillslut =)

2 kommentarer:

KerstinBrunoNIlaq sa...

Kul att läsa din blogg =)

När det gäller viltspår, du har inte testat att hänga skanken en bit upp i ett träd? Då kan han ju få hoppa mot den lite och ändå slippa få i sig.

Susann sa...

Bra tips! Ska testas!